Portfolio Light

Tovább bővül az Aquaracer kollekció

2010. október 18. 10:00 - swiss watch

Az vízisportokhoz köthető, de akár "sportág semlegesnek" is tekinthető TAG Heuer Aquaracer kollekció ismerősen csenghet a sportórákat kedvelőknek. A kollekció folyamatos frissítés mellett elvégre már majdnem egy évtizede a piacon van, ha pedig közvetlen elődeit is figyelembe vesszük, akkor évtizedeket mehetünk vissza. Az idei új Aquaracer Grande Date így tehát egy bejáratott kollekció részeként kezdheti meg a versenyt a vásárlók kegyeiért.

Az Aquaracer Grande Date sportos külsején túl egy klasszikus, kismásodperces kvarcóra. Ez az egyszerű komplikáció, azaz a kismásodperc egyébként kvarc szerkezetek között lényegesen ritkábban fordul elő, mint azt gondolnánk. Ez az óra egyben a márka legnagyobb átmérőjű alapmodellje, és ebben a szerepben a nem is olyan régen bemutatott, szintén nagy, osztott dátumablakos, és kismásodperces darabot váltja, amelynek különleges ismertető jele a félkörívű kismásodpercskála volt. Az idei Aquaracer Grande Date a 41 milliméteres átmérője a jelen ízlés szerint szinte minden csuklón jól mutat, hiszen a manapság átlagos méretnek tekintett 40-42 milliméter kellős közepére esik.

Közvetlen elődjéhez képest túl sok változást aligha fedezhetünk föl, így alapvetően „rácfelvarrásról” beszéltünk. A főbb különbségek között megemlítendő a klasszikusabbá tervezett kismásodperc, a számlap színével megegyező dátum és természetesen a számlap új mintázata. Ez utóbbi vízszintes mintázatát úgy alakították ki, hogy a keskeny vízszintes vonalak a rájuk beeső fényt eltérő szögből tekintve különböző módon verjék vissza. Ez elsősorban a világos számlapos változatoknál látványos, a sötétnél a hatás lényegesen szerényebb. Egyértelmű, hogy díszítés szempontjából a számlapon ezeké a csíkoké a főszerep, így a TAG Heuer logójának visszafogott szürkével kell megelégednie.

 

A sötét számlapos Aquaracer Grande Date

Aquaracer Calibre 5 - szerényebb funkciók, de automata

Azoknak sem kell búsulniuk, akik kvarc helyett inkább a mechanikus szerkezeteket kedvelik, bár kompromisszumkészségükre azért szükség lesz. Alapmodellről lévén szó, az ETA 2824-2-ön alapuló Calibre 5 szerkezetet kapjuk, amelynek se hagyományos dátumablaka, se kismásodperce nincs. Ha ragaszkodnánk a nagy, osztott dátumablakhoz az az óra árát jelentősen megemelné, és aligha lenne helye ott, ahova szánták - az alapmodellek között. A 38,3 milliméteres átmérő látványosan kisebb a kvarchoz képest, ám legalább a számlap mintázatát megtartották. Az elemcserével azonban nem kell bajlódni, elég csak négy-öt évente karbantartatni, és kellően gondos bánásmód mellett valószínűleg hosszabb ideig is szolgál majd. Méretéből adódon pedig az Aquaracer Calibre 5-t akár lendületes hölgyek is viselhetik.

ITT KAPHATÓAK TAG Heuer órák BUDAPESTEN
Itt kaphatóak TAG Heuer órák Budapesten

TAG Heuer órák hivatalos honlapja

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portfoliolight.blog.hu/api/trackback/id/tr812372069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása