Portfolio Light

Hamilton RailRoad Automatic Lady

2010. szeptember 21. 09:42 - swiss watch

A gőzmozdonyos vasutazás aranykorában - sokak szerint másik nincs is - meglehetősen nehéz volt bejárni a nagy, erős, és olajos mozdonyok, és a kecses, tündöklő női órák közötti asszociációs utat. Az idő távlatából azonban a gőzmozdonyos vasutazás szinte mindenkiben nosztalgiát ébreszt, és erre már lehetett építeni. A Hamiltontól így talán nem is annyira merész Railroad név alatt előállni egy női órával.

A név választásával tulajdonképpen a svájci márka két legyet üt egy csapásra: nem csak a múltjára emlékeztet, elvégre a Hamilton órái a XIX-XX. század fordulóján minden magát valamire is tartó amerikai vasutas zsebében ott lapult, hanem a railroad (a vasút Amerikában használt neve) szó tengerentúli gyökereire is utal.

A Hamilton tervezői az óra színvilágán gondolkodva igyekeztek nem a gőzmozdonyok füstös világából kiindulni, ennek megfelelően a tündöklő órán semmi sem emlékeztet erre. Sokkal inkább törekedtek arra, hogy a kor hangulatát idézzék fel, így ha nem is egy retro, de tagadhatatlanul nosztalgikus darabot terveztek. Ennek előidézése egyértelműen az ezüstös számlap feladata. Olyan apró részletekre érdemes itt figyelni, mint a kecses arab számok tipográfiája, a női óráknál szokatlan, vaskos mutatók, amelyek hegyére bőségesen jutott a lumineszcens festékből is. Az óra külső ívén a percek osztásait, illetve az óramutató feje alatti skálát elnézve egy kis fantáziával könnyen maga a vasútvonal juthat eszünkbe. Az óra egyik legjellegzetesebb ismertetőjegye a számlapot fedő, zafírüvegből kialakított nagyító, amely a dátum leolvasásában segít. Erre azonban alapvetően nem is volna szükség, hiszen a maga 38 milliméteres átmérőjével az órát aligha nevezhetjük kicsinek. A nagyító kidomborodó része a tokon folytatódik, olyan egyedi jellemvonással ruházva fel ezt a darabot, amely révén akár csak tokjáról is könnyen felismerhetővé válik.

Ahogy a mutatók formája, úgy a korona mérete is szokatlan női órákon. Ennek átmérője elég nagy ahhoz, hogy vaskos férfi ujjakkal is könnyen lehessen kezelni, ugyanakkor ez az átmérő sokkal inkább a tok formájához való igazodásnak köszönhető. A Hamilton a Swatch csoport tagja, így aligha meglepő, hogy a koronával az ETA egyik termékének, konkrétan a 2824-2 automata kaliber funkcióit kezelhetjük, mindezt a megszokott módon. Maga a szerkezet a hátlapon keresztül is látható.

A Hamilton RailRoad Automatic Lady karórához stílusosan fehér bőrszíjat mellékelnek, amelynek különleges vonása a gyűrűvel perforált felülete. Ennek anyaga természetesen azonos a tokéval, jelen esetben vákuumplazmás eljárás segítségével arannyal bevont rozsdamentes acél, ahogy az óra biztonságos viselését is segítő tüskezáréval is.

ITT KAPHATÓAK Hamitlon ÓRÁK BUDAPESTEN
Itt kaphatóak a Hamilton órák

Hamilton hivatalos honlapja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portfoliolight.blog.hu/api/trackback/id/tr182311884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása