Portfolio Light

Órát a Breitling Jet Teamnek

2010. szeptember 27. 09:45 - swiss watch

Még a laikusok előtt is ismert, hogy a Breitling és a repülés két összetartozó fogalom. Persze nem a Breitling az egyedüli márka, amely a repülés köré építette fel image-ét. A konkurencia is különböző szponzori tevékenységgel igyekszik felvenni versenyt. Ugyanakkor, amíg a legtöbben esetenként támogatnak repüléshez köthető eseményeket, vagy akár pilótákat is, néhányan pedig hosszabb távon is besegítenek egy-egy pilótának, addig a Breitling egy egész bemutató köteléket tudhat maga mögött. Ha pedig már az egy hónappal ezelőtti kecskeméti repülőnapon is bemutatkozó Bretiling Jet Team gépei az idei szezonra új festést kaptak, akkor itt az ideje, hogy a kötelék pilótái egy új órát is a csuklójukra csatolhassanak.

A jelenlegi gazdasági helyzetben persze nem egy teljesen új óráról van szó. A döntés a Breitling Chronospace-re esett, amely csupán megjelenésében különbözik az idén nyáron bemutatott darabtól. Ha az óraiparban egy órát egy személyhez, egy eseményhez, vagy esetünkben egy kötelékhez kapcsolnak, akkor szinte biztosra lehet venni, hogy limitált példányszámban készül. A pontos példányszám pedig általában valahogy kötődik az adott személyhez (pl. születésének éve) vagy eseményhez (pl. évforduló). A Chronospace Breitling Jet Team Limited Editionre az előbbi igaz, tehát korlátozott mennyiségben készül csak, ám az 1000 darabos példányszám sehogy sem hozható összefüggésbe a bemutató kötelékkel. Persze ez azért nem kell, hogy keserűvé tegye szájunk ízét.

Az óra funkcióit tekintve értelemszerűen nem különbözik a pár hónappal korábban bemutatott új Chronospace-től, azaz a részidő mérésére is alkalmas, századmásodperc pontosságú kronográf, az ébresztő és visszaszámláló funkció, a második időzóna hozzá tartozó független ébresztő funkcióval, a 24 órás kijelzés, az UTC és az öröknaptár itt is megtalálható. A két folyadékkristályos kijelzőt elnézve pedig nem nagyon kell találgatni, hogy milyen szerkezetet is találunk a számlap alatt.

Az újdonságot a számlap hordozza, amely a pilótaóráktól, és főleg a német nyelvvidék Fliegeruhrjaitól eltérően nem fekete, hanem ezüstözött. Ennek következtében a fekete hátterű folyadékkristályos kijelzők erős kontrasztot alkotnak. A Breitlingre jellemző mozgalmas számlapon a maradék szabad helyet a bemutató kötelék logója, illetve az L-39 Albatros repülőgép sziluettje foglalja el három, illetve kilenc órában.

 

 

A szíj a légcsavaros repülés aranykorát idéző Aero Classic fonott fémszíj, de természetesen kedvünkre való bármilyen másik Breitling szíjjal is rendelhetjük.

 

ITT KAPHATÓAK BUDAPESTEN BREITLING ÓRÁK
Itt kaphatóak Breitling órák

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portfoliolight.blog.hu/api/trackback/id/tr542311890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása