Portfolio Light

A legkeresettebb Jaeger-LeCoultre

2010. augusztus 30. 00:26 - swiss watch

Meglepő módon a Jaeger-LeCoultre egyik legkeresettebb, leginkább áhított órája nem valamely korabeli vagy jelenkori Reverso vagy Atmos, hanem egy modell a hatvanas évekből, a Polaris Memovox. A Vallée de Joux-ből származó márka eddigi története során számtalan kalibert épített és rengeteg szabadalmot nyújtott be, éppen ezért meglepő a viszonylag egyszerű Polrais Memovox népszerűsége.

A Polaris-okat a 60-as évek közepén kezdték el gyártani, és közkedveltsége egyik oka a meglehetősen alacsony példányszám. Az eredeti Polaris-okból csupán 1700 darabot készítettek, de már a korabeli sikerre való tekintettel természetesen készült egy újabb, alacsony példányszámú sorozat. Ezenfelül egészen exkluzív platina tokkal is találkozhatunk. Ugyanakkor az eredeti 1700 darabot érthető módon jóval nagyobb becsben tartják, mint a később gyártottakat, sőt, a platina változat sem veheti fel velük a versenyt.

Annak ellenére, hogy az eredeti sorozatból viszonylag kevés példány hagyta el a manufaktúra műhelyeit, meglehetősen változatosak a modellek. Ez alatt persze jórészt a különböző számlapok értendőek, ugyanakkor hátlapokból is két fajta létezik. Az egyik a megszokott tömör hátlap, míg a másik perforált, így képezve rezonánskamrát. Ezzel pedig a csengés hangereje annyira felerősödik, hogy víz alatt is hallható. Értelemszerűen az utóbbi a kelendőbb.

Az alacsony példányszám, illetve az eltelt évtizedek miatt makulátlan állapotban lévő darabokat igen nehéz fellelni, és ha sikerül is, bizony megkérik az árát. A gyakorlatban ez egy új alsó-középkategóriás gépkocsi árának feleltethető meg. Ellentétben a gépkocsival a Jaeger-LeCoultre Polaris Memovox tartani fogja árát, sőt talán még növelni is.

ITT KAPHATÓAK BUDAPESTEN Jaeger-LeCoultre ÓRÁK
Itt kaphatóak Jaeger-LeCoultre órák

Magyar nyelvű Jaeger-LeCoultre honlap linkje

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portfoliolight.blog.hu/api/trackback/id/tr882247125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása