Portfolio Light

Gyémánt Breitling

2010. augusztus 02. 16:55 - swiss watch

Számos márka karóráit, így többek között a Breitlingéit is nehéz gyémántokkal díszítve elképzelni, elvégre egy professzionális pilótaóra 4 karát gyémánttal felvértezve nem tűnt a legéletképesebb ötletek egyikének. Így nem csoda, hogy a grencheni műhelyekből sokáig nem kerültek ki ilyen modellek. Ugyanakkor ezek a svájci márkák azt is észrevették, hogy óráik díszítése egy gyorsan bővülő másodlagos piacot teremtett, amelynek hasznától nem akartak elesni. Többek között ennek is köszönheti a Breitling Chronomat 01 Diamondworks létjogosultságát.

A Breitling Chronomat 01 gyémánt változatát ékszerórának nevezni meglehetősen furcsa volna, nem véletlenül próbáltak egy olyan nevet találni, amely csillogás mellett a funkcionalitást is hangsúlyozza. Egy ékszeróra elsődlegesen azokat az anyagokat igyekszik elegánsan, esztétikus formába önteni, amelyek alkotják. A Chronomat 01 Diamondworks pedig alapvetően egy arany tokkal készült, gyémántokkal díszített professzionális vagy sportóra. Az ilyen gazdagon díszített sportos órák készítése egy viszonylag új arca az óraiparnak, elvégre egyre többen keresik a sportos vonásokat felvonultató, drágakövekkel irigylésre méltóan ékesített darabokat.

Az ilyen igények kiszolgálására alkotta meg a Breitling a 43,5 milliméter átmérőjű Chronomat 01 18 karátos vörös-, illetve fehérarany változatát. A választék tovább tagozódik aszerint, hogy a gyémántok mely felületeket borítanak: csak a lünettát és az indexeket, vagy a füleket is. Az drágakövek és nemesfémek ragyogása mellett sem vesznek el a Chronomat 01 jellegzetes vonalai. A gyöngyház számlap is az ékszer jelleget erősíti, az egyenként két gyémánttal kirakott indexekkel egyetemben. Az óra összes mutatója megőrizve az eredeti formát, a tokkal megegyező anyagból készült. Míg a Diamondworks modellek a márka legdíszesebbjei, nem az elsők a gyémánttal díszítettek között.

A Breitling Chonomat 01 kollekciója meglehetősen fiatalnak számít és egyben egy komoly mérföldkő a márka történetében. A kronométer tanúsítvánnyal rendelkező automata kronográf kaliber, a B01-es az első kronográf szerkezete a márkának évtizedek óta, amelyet teljes egészében házon belül terveztek és nagyrészt saját maguk is gyártanak. A B01-t elsőként a Chronomat 01-be építették be, amely a letisztult, tagolatlan számlapnak köszönhetően a Breitling egyik legkönnyebben leolvasható kronográfja, és jelenleg egyben a márka kronográfjainak zászlóshajója. Míg a vörösarany változathoz a megszokott barna alligátorbőr szíjat társították, addig a fehéraranynál merészebbek voltak, és zöld bőr mellett döntöttek.

ITT KAPHATÓAK BUDAPESTEN BREITLING ÓRÁK
Itt kaphatóak Breitling órák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portfoliolight.blog.hu/api/trackback/id/tr182193655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása