Portfolio Light

Kemény fiúk Panerai órája

2010. szeptember 23. 09:44 - swiss watch

Magyarországon ugyan majd csak ősszel mutatják be a mozikban a 80-as évek akciófilmjei iránt nosztalgiát keltő The Expendables-t, a világ számos országában azonban már bemutatták. Közismert, hogy a film főszereplője és rendezője, Sylvester Stallone az Officine Panerai elkötelezett rajongója, így egyértelmű, hogy a márka órája a filmből sem maradhat ki.

Akinek esetleg gondot okozna a filmben azonosítani a megfelelő Panerai modellt, az ezt gond nélkül megteheti a film poszterén. Azt elnézve pedig nem csak Stallone, hanem Jason Statham - szintén az Officine Panerai-hoz hű színész - és Terry Crews is Panerai-t visel. A poszteren mindhárman a Panerai Luminor 1950 Regatta Rattrapante modelljét viselik, amelynek acél tokját fekete amorf gyémántszerű szénnel vonták be. Ezzel a szín nem csak illeszkedik a különleges fegyveres egységek által szintén kedvelt feketéhez, hanem a bevonat keménysége valóban képes ellenállni azoknak a hatásoknak, amelyek egy ilyen egység tevékenysége során jelentkezhetnek.

Ahogy az a névből is kiderül, az óra eredetileg a vitorlázáshoz kapcsolódik, a Panerai Classic Yachts Challenge-t, egy több regattából álló nemzetközi verseny tiszteletére alkották. Mint minden, alkalomhoz fűződő időmérő, ez is limitált példányszámban készült csak, pontosan 500 ilyen modellt gyártottak. Hogy ebből a mennyiségből három hova jutott, már ismert.

A számlapja a megszokott Panerai elvek mentén készült. Felépítése ugyanúgy szendvics szerkezetű, és a megszokott fekete-fehér színvilág kontrasztját a kronográf második, részidő mérésére használt másodpercmutatójának kékje bolondítja meg egy kicsit. Annak ellenére, hogy kronográfokhoz a mozgalmasságot társítjuk, a két segédszámlap, a kismásodperc és a percösszegző egymás mellé történő szimmetrikus elhelyezése kiegyensúlyozottságot és nyugalmat áraszt.

A 44 milliméteres Officine Panerai Luminor 1950 Regatta Rattrapante tokja kellően nagy ahhoz, hogy nagy csuklókon is jól mutasson, de a feketének köszönhetően kisebb méretűeken sem tűnik túl nagynak. Felcsatolni fekete bőrszíjjal és a tok színéhez igazodó, jellegzetes Panerai tüskezárral lehet.

ITT KAPHATÓAK Officine Panerai órák BUDAPESTEN
ITT KAPHATÓAK Officine Panerai órák BUDAPESTEN

Officine Panerai hivatalos honlapja

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://portfoliolight.blog.hu/api/trackback/id/tr242311888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TyToo 2010.09.23. 13:44:40

Végre egy Panerai, amibe nem leszek szívszaggatóan szerelmes azonnal... :)
süti beállítások módosítása