Portfolio Light

TAG Heuer 300 SLR

2010. augusztus 13. 11:29 - swiss watch

Az idei bázeli vásáron talán az egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó, gyártásba is kerülő TAG Heuer modell a TAG Heuer 300 SLR volt. Az óra a már hosszabb ideje ismert Carrera Calibre 1887-en alapszik, és limitált példányszámban készül csak. A TAG Heuer 300 SLR-t az 1950-ben indult Carrera Panamericana versenyek 60. évfordulójának állít emléket, azon belül is az 1952-es versenyen diadalmaskodó két Mercedes-nek. Csak emlékeztetőül - épp ez az a verseny, amelyről az egész Carrera kollekció a nevét kapta.

A TAG Heuer 300 SLR nem csak a 1887-es kalibert örökölte a Carrera Calibre 1887-től, hanem nagyrészt annak megjelenését is. A kevés különbség azonban ugyancsak szembetűnő. Ilyen például a hetvenes évek Silverstone-jait idéző füst színű, barnás számlap, a tachiméterskálának a lünettáról az üveg alá való költöztetése, illetve az egykori Heuer logó használata mind a számlapon, mind a koronán. Az óra szíja azonban egészen eredetinek nevezhető: a perforált felület kiválóan illeszkedik az autóversenyzés témájához barna belső és narancssárga belső pedig a számlap színvilágát tükrözi. A szíjhoz természetesen zsanérzár jár, amely a koronával illetve a számlappal egyetemben szintén a korabeli Heuer logót viseli.

A TAG Heuer 300 SLR-ből eredetileg 1860 példányt (a márka alapításának éve) akartak készíteni, azonban a nagykereskedők már Bázelben sem kifejezetten örültek ennek a számnak, a szaküzletek pedig állítólag világszerte már rég elérték a számukra biztosított keretszámot. Épp ezért elképzelhető, hogy amikor majd ősszel ténylegesen az üzletekbe kerülnek a darabok, addigra már döntés születik a példányszám esetleges növeléséről.

ITT KAPHATÓAK TAG Heuer órák BUDAPESTEN
Itt kaphatóak TAG Heuer órák Budapesten

TAG Heuer órák hivatalos honlapja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portfoliolight.blog.hu/api/trackback/id/tr132217177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása