Portfolio Light

Szivaros Frédérique Constant

2010. augusztus 27. 00:24 - swiss watch

A kizárólag klasszikus órák készítésére szakosodott genfi székhelyű Frédérique Constant röpke három évtized alatt nőtte ki magát egészen szerény családi vállalkozásból az óraipar komoly szereplőjévé. Ennek megfelelően az luxusipar egyre nevesebb képviselőivel képes együttműködéseket kialakítani. Legújabb dobásuk a Cohiba szivarmárkával karöltve valósították meg.

Ezeket a szivarokat csak 1982-től hozták forgalomba, előtte csak a kubai diktátor és legszűkebb köre élvezhette. Ezen felül gyakran adták magasrangú külföldi vendégeknek ajándékba is. Ezeket azonban így is csak korlátozottan lehet beszerezni, illetve vannak olyan államok, ahol árusításuk illegális. Ugyanakkor a Dominikai Köztársaságban Diaz y Cia 1978-ban állt elő a saját Cohibájával, amelynek összetételét 1990-ben továbbfejlesztette. Ezeket a dominikai Cohibákhoz bárhol hozzá lehet férni.

A prémium dohánytermék presztízséhez viszonyulva a Frédérique Constant tervezői is kitettek magukért, és igyekeztek elkapni a dohányzás aranykorának tengerentúli hangulatát. A formavilágot tekintve ez egyértelműen az Art Déco virágkorával esik egybe, így nem meglepő, hogy szinte a korszak óráira jellemző jegyek mindegyikét felfedezhetjük. Felülről tekintve a tok téglalapot formál, oldalról azonban már messze nem ennyire merev - finom domborulatával hűen követi viselője csuklójának vonalát, a számlapról pedig nem hiányoznak az egymást metsző körök, illetve a tok formájából adódóan torzított római számok sem.

Az óra talán egyetlen gondja éppen a római számokkal akad, egész pontosan a XI-sel. A 12 órába helyezett márka név ugyanis túl hosszú, így az pont a XI-től vesz el helyet. Így azonban egy kicsit borul a négy sarokban álló számjegyek szimmetriája. Tény azonban, hogy másképp valószínűleg nem lehetett volna ezt a problémát megoldani. Egyrészt a központi mutatók fölött közvetlenül találjuk a nagy, osztott dátumablakot, míg alattuk a második időzóna segédszámlapját.

A Frédérique Constant for Cohiba Limited Edition két változatban, aranyozott és rozsdamentes acélban készül. Mindkét esetben dohánybarna bőrszíjjal szállítják. Megemlítendő még a díszdoboz, amely egyben szivardobozként is szolgál. A limitált példányszám miatt, amely változatonként 188 darabot jelent, persze meglehetősen elkeserítő. Sajnos van ennél szomorúbb is - és a márkát ismerve ez bizony nem az ár, hiszen a Frédérique Constant tudatosan tartja féken árait, kiváló ár/érték arányát érve el. Valószínűleg sokunk bánatára a Frédérique Constant for Cohiba Limited Edition csak az Egyesült Államokban lehet majd rendelni. A kedvező ár és a nem csak mennyiségi hanem földrajzi korlátozás miatt is viszont valószínűleg ideális jelöltje lehet gyűjtőknek.

ITT KAPHATÓAK Frédérique Constant órák BUDAPESTEN
ITT KAPHATÓAK Frédérique Constant órák BUDAPESTEN

Frédérique Constant hivatalos honlapja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portfoliolight.blog.hu/api/trackback/id/tr32247121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása