Portfolio Light

Egy hatalmas Omega

2010. július 01. 15:31 - swiss watch

A svájci óragyártó az órabarátokat egy nem mindennapi darabbal döbbentette meg. A sportos Seamaster kollekción belül az Aqua Terrák képviselik az elegáns vonalat, de teszik ezt úgy, hogy sportos jellegük megmarad - még a vörösarany változatoknál is. Az új Seamaster Aqua Terra XXL Small Seconds Enamel azonban jócskán letér az eddig bejáratott útról.

Alapvetően több a különbség, mint a hasonlóság. Persze a tok vonalvezetése hűen követi a korábbi modellekét, így az Aqua Terra név használata nem tűnik annyira elrugaszkodottnak. Még akkor sem, ha az XXL Small Seconds Enamel tokja a 49,2 milliméteres átmérőjével szűk 8 milliméterrel nagyobb, mint a többi Aqua Terra. A tok anyagát tekintve csak arannyal, vörössel és fehérrel dolgoztak, így az óra súlya érezhető a csuklón.

Egy óra megjelenését azonban nem csak a tokja határozza meg, sokkal jelentősebb szerepet játszik a számlapja. Ezt szemlélve pedig szinte egy ismerős vonást sem fedezhetünk fel. A fehér, zománcozott számlap melletti döntés egyértelművé tette, hogy az óra klasszikus külsőt kap. Az óraipar paradigmájáról lévén szó tulajdonképpen más nem is jöhetett volna szóba. Ennek egyenes következménye, hogy egyrészt szerelt indexekről vagy számokról szó sem lehet, másrészt az indexek helyett egyértelműen számoknak kell szerepelniük. Azok tipográfiája pedig tagadhatatlanul a klasszikus darabok közé sorolja az Aqua Terra XXL Small Seconds Enamel-t. Ha mindez nem lenne még elég, úgy vessünk csak egy pillantást a kismásodpercre: gyönyörűen gilosált a közepe, fölötte pedig kékített mutató jár. Anyaga pedig teljes egészében ezüst, nem csak egy ezüstözött fémlemez. Ha pedig már a mutatókról esett szó, érdemes megfigyelni az óra- és percmutató nyakán szépen kidolgozott Omega logót, amely koncepció a maga nemében ugyan nem új, de ritkán lehet csak vele találkozni.

A hárommutatós Aqua Terrákban vezették be még a kilencvenes évek legvégén a koaxiális gátszerkezetet, és ha már az XXL Small Seconds Enamel megjelenésében ennyire eltér a többitől, így az új szerkezetet is kapott. Név szerint a 2211-es kalibert, amelyet az Omega házon belül készít. Ezt az órát az Omega is múltidéző darabnak szánta, amire a 22XX kalibercsalád utal. Aranyórák esetében általában nem a legfontosabb tulajdonságok között tartjuk számon a vízállóságot, ezzel a változattal azonban 150 méteres mélységig merülhetünk, bár erősen kérdéses, hogy e darabok egyike szándékosan valaha is érintkezik-e majd tengervízzel, vagy zuhanyzás közben viselője csuklóján marad.

 

Az Omega Aqua Terra XXL Small Seconds Enamel hatalmas méretei miatt kevesek csuklóján mutat majd jól, ám valójában sokkal inkább egy gyűjtői darabról van szó. Erről árulkodik, hogy mind a vörös, mind pedig a fehérarany változat csak 88 példányban készül.

ITT KAPHATÓAK Omega órák BUDAPESTEN
ITT KAPHATÓAK Omega órák BUDAPESTEN

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portfoliolight.blog.hu/api/trackback/id/tr282123311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása