Portfolio Light

Egy barna MeisterSinger

2010. június 14. 11:34 - swiss watch

Ha olyan óráról beszélünk, amelynek számlapján csak egyetlen egy árva mutató rója köreit, akkor mindenkinek illik a MeisterSinger nevére asszociálnia. Még nincs tíz éve annak, hogy az észak-német márka első órája megjelent a piacon. Az idő azonban érett arra, hogy a MesiterSinger hagyományos színvilágából kitörve, egy újabb felé vegyék az irányt. A legalkalmasabb darab erre pedig egyértelműen a márka nevét megalapozó MeisterSinger No 01 modell.

A kivételes sikereket elért MeisterSinger abból az évszázadokkal ezelőtti korból merítette az ötletet, amikor az élet sokkal lassabb ütemben zajlott, és az egy mutató bőven elég volt az idő kijelzéséhez. A felgyorsult életvitelben a nyugalom kivételes értékkel bír, és erre az érzésre alapozza termékeit. Műszaki szempontból a szerkezetek ugyanúgy képesek lennének kiszolgálni egy negyedmásodperces pontossággal járó másodpercmutatót. Azonban ezekre nincs szükség egy nyugalmat árasztó márkánál. Elég a 12 óra alatt körbejáró egyetlen mutató a 144 részre, és így 5 perces pontosságú skálájával. A mindennapi életben a néhány perces pontatlanság elfogadható.

A MeisterSinger órák számlapját tekintve (elsősorban az egymutatósok és nem számolva a limitált sorozatokat) szinte kizárólag négy színkombinációban kaphatóak: fehér/fekete, fekete/fehér, bézs/fekete és fekete/vörösarany. Ezen túl mindegyik felülete sima. Ehhez képest az új MeisterSinger No 01 szinte forradalommal ér fel, szakítva a majdnem egy évtizedes hagyománnyal. A számlap barna, míg az indexek és számok megőrizték formájukat és fehér színüket is. Maga a felület sem sima többé, hanem sugárirányban számos apró szálat húztak. Tény, hogy ezt új eljárásnak nevezni meglehetősen túlzó lenne, hiszen évtizedekkel ezelőtt is gyakran használták már. Ettől függetlenül azonban elegánsnak továbbra is elegáns, még jobban kiemelve az óra kiegyensúlyozott megjelenését. A minta további előnye, hogy a megtöri a visszaverődő fényt, így a számlap egyes részei a beesési, illetve a szemlélési szögtől függően válnak sötét-, illetve világosbarnává.

Ettől az aprónak egyáltalán nem nevezhető módosítástól eltekintve, az óra megjelenése nem változott. A rozsdamentes acélból formált tok átmérője maradt 43 milliméter, és maga a forma is a régi. Állítólag új azonban az eljárás, amivel a tokokat megmunkálják. A szerkezet is a jól bevált kézi felhúzású ETA 2801-2. Bár a No 01-nek létezik automata változata is - ez a No 03 - talán megkockáztatható, hogy ehhez az órához a kézi felhúzású jobban illik.

A barna számlapos MeisterSinger No 01-hez természetesen barna bőrszíj dukál tüskezárral. A fémszíj a MeisterSinger esetében sokáig vágy maradt csak, azonban egy ideje már elkészültek a saját fémszíjukkal is, és az természetesen ehhez a modellhez is illik.

ITT KAPHATÓAK MeisterSinger ÓRÁK BUDAPESTEN
Itt kaphatóak a MeisterSinger órák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portfoliolight.blog.hu/api/trackback/id/tr202080481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása