Portfolio Light

Női Sinn

2010. június 07. 11:42 - swiss watch

Bár a német Sinn nem feltétlenül a nőknek szánt óráiról híres, egész csinos kis kollekciót állítottak össze, amelyet idén a Modell 243 Ti M-mel egészítettek ki. Fontos megjegyezni, hogy ezek önálló alkotások, nem valamely férfi modell kicsinyített másai, amelyeket biztos, ami biztos alapon gyémántokkal tettek nőiessé. A Sinn női órái egy eltévedt próbálkozás kivételével gyémántok nélkül is elég nőiesnek tudnak hatni úgy, hogy közben nem csorbul magának a márkának a funkcionalitást sugárzó stílusa. Ahogy a többi Sinn női karóra, úgy a Modell 243 Ti M is nőknek szól, nem fruskáknak, az óra kifinomultsága mellé így kellő kiegyensúlyozottság is társul.

A tonneau formájú tok 28 milliméter széles és titánból készült. Közismert, hogy a titánon nehéz fényes felületeket kidolgozni, a Sinnél azonban ezzel nem törődve vették a fáradtságot selyemfényű felületek kialakításához. Ez egyben a válasz is arra a kérdésre, hogy egy kecses női óra tokját miért titánból faragták. Általában nagyméretű férfi modelleknél népszerű az anyag keménysége és elsősorban kisebb sűrűsége, és így kisebb tömege miatt. További előnye, hogy fémallergiában szenvedők is hordhatják, mivel nem allergiakeltő. A titán tok használata mellett itt tehát ez utóbbi jellemzője szól, illetve a Sinn tanúbizonyságot adhatott identitásához tartozó műszaki felkészültségéről.

A sötétbarna számlapos változat a negyedik 243-as. A galvanizált számlapon sorakoznak a ródiummal bevont szerelt indexek, amelyek a mutatókkal együtt lumineszcensek. Ez a felesleges sallangokat nélkülöző kivitelezés közel áll a Sinn stílusához, és üde színfolt a sokszor inkább ékszerként kezelt női órák világában. Professzionális hozzáállásról árulkodik a számlapot fedő zafírüveg is, melynek mindkét oldala tükröződésmentes bevonatot kapott. Szintén számos női órával ellentétben, a Sinn Modell 243 Ti M-ben nem valamilyen kvarc szerkezet, hanem egy automata végzi dolgát. A választás az ETA 2671 szerkezetére esett, amely három központi mutatóval és dátum funkcióval bír.

A 100 méteres mélységig vízálló órát funkcionalitása révén mindennapi használatra szánták, ám tűsarkú társaságában is jól mutat. Szinte biztos azonban, hogy nem azok fogják ezt csuklójukon viselni, akik ezeket a cipőket szeretik hordani. Az órához a számlap színével egyező bőrszíj jár, de szatén vagy titánszíj is szerepel a választékban.

ITT KAPHATÓAK BUDAPESTEN SINN ÓRÁK
Itt kaphatóak Sinn órák

Magyar honlap linkje

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portfoliolight.blog.hu/api/trackback/id/tr622062565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása