Portfolio Light

Újabb óra Harrison Fordtól és a Hamiltontól

2010. június 04. 11:36 - swiss watch

Harrison Fordnak a környezet megóvása érdekében tett erőfeszítéseit a Hamilton is támogatja, amelynek eredménye egy környezetestudatos karóra, a Hamilton Conservation után egy egész kollekció, a Team Earth. Ahogy a tavalyi óra, úgy az idei kollekció is a Conservation International nemzetközi környezetvédelmi szervezet működését segíti, amely igazgatótanácsának számos más híresség mellett Harrison Ford is tagja.

Tavaly a gazdasági világválság kellős közepén meglehetősen óvatosan vette ki részét a Hamilton az együttműködésből, és a Conservation csak egyetlen változatban készült. Az forgalom azonban állítólag minden képzeletet felülmúlt, így a idén sokkal bátrabban vágtak neki vállalásuk teljesítéséhez. Ahelyett, hogy a Conservation bővítették volna, egyből egy új modellel, a Team Earth-szel álltak elő.

Egy klasszikus, pilótaórákra erősen emlékeztető órát alkottak, a funkcionalitás mellé egy kis eleganciát is csempészve. Ezért elsősorban a számlap finom vonalvezetésű, kerekded arab számai, és azok bézs színe felel. Az esztétikai szempont mellett azonban mást kívántak hangsúlyozni a színválasztással: az elmúlást. A fehér indexek ugyanis az idő előrehaladtával elfakulnak és a bézshez közelítő árnyalatúvá válnak. A számokat, ahogy a mutatókat is, gazdagon bevonták lumineszcens festékkal, így ezeket sötétben is kiválóan le lehet olvasni.

A egykori pilótaóráktól eltérően a számlapot nem akril, hanem zafír fedi, az üvegen összekarcolódása miatt nem kell majd aggódnunk. Mivel a márka a Swatch csoport tagja, nem meglepő, hogy a csoporthoz tartozó ETA alap automata kalibere végzi benne a munkát. Az óra ár/érték aránya talán nem nevezhető olyan kedvezőnek, mint a többi Hamilton óra esetében, azonban a eladási ár egy részét közvetlenül a Conservation Internationalnek környezetvédelmi szervezetnek írják jóvá.

Szíjakat tekintve a Hamilton pilótaórákról ismerős patentos barna és fekete színű bőrszíjak közül választhatunk, illetve a fémszíj is rendelkezésre áll.

ITT KAPHATÓAK Hamitlon ÓRÁK BUDAPESTEN
Itt kaphatóak a Hamilton órák

Hamilton hivatalos honlapja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portfoliolight.blog.hu/api/trackback/id/tr472055780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása