Portfolio Light

Újabb Oris Oscar Petersonnak

2010. május 31. 11:26 - swiss watch

Az Oris idén már előállt egy Oscar Petersonnak, a legendás jazz zongoristának, vagy ahogy kortársai nevezték, a billentyűk maharadzsájának szentelt limitált példányszámú órával. Most a korábbi modell kronográf változatával álltak elő, tovább bővítve így az Oris kultúra köré szervezett kollekcióját.

Ahogy az előző, hárommutatós modell esetében is, így itt is bevonták a munkába az elhunyt zongorista nejét, Kelly Petersont a munka. A tok a 44 milliméteres átmérőjével garantáltan felhívja magára majd a figyelmet, hiszen már csak méreténél fogva is nehezen bújik meg a mandzsetta alatt. A rozsdamentes acélból megformált, polírozott, illetve szálcsiszolt tok a kronográf szerkezet miatt szükségszerűen magasabb is, vonalai határozottan tagoltak. A korona és a nyomógombok a hagyományos helyükön találhatóak, a víz behatolása ellen tömítésen kívül más védelemmel nem rendelkeznek, így az óra mindössze 100 méteres mélységig vízálló.

A számlap kialakítása hűen követi az előző modell megjelenését, a véghez vitt változtatások kizárólag a kronográf funkció megjelenésének róhatóak fel. Ennek megfelelően a nikkelezett és szerelt indexek zongorabillentyűket idéznek. A számlap szélén lévő római számok is szereltek, amelyek közül a VIII-as vörösarannyal vonták be, utalva a Peterson Grammy díjainak számára. Az apró római számok szerepeltetése a határozott méretű indexek mellett feleslegesnek tűnhet, azonban ahogy az indexek a zongorára, és így a művészre utalnak, úgy ugyanezt a funkciót látják el a római számok is. Az órabarát hírében álló Peterson u.i. a római számos számlapokat kedvelte. A kronográf összegzői 12 és 6 órában találhatóak, előbbi a 30 perces összegző, utóbbi a 12 órás. Itt helyezték el a dátumablakot, amelynek háttere nem üt el a számlapétól. Ahogy az elvárható, zafírüveg fedi a számlapot, amelynek belső felületét tükröződést gátló bevonattal kezelték.

A szerkezet a jól ismert ETA/Valjoux 7750-es, amely közismerten két további funkció, a kismásodperc és a nap kijelzését is képes ellátni. Nem nehéz belátni, hogy erről a kettőről esztétikai okok miatt mondtak le. A szerkezet teljesítménye jól ismert, és az Oris mestereinek feltehetőleg nem került sok munkájukba, hogy az óra kronométer tanúsítványt szerezhessen.

Az Oris Oscar Peterson Chronograph Limited Editiont fekete alligátorbőr szíjjal és zsanérzárral szállítják, átvenni pedig polírozott fa díszdobozban lehet a tanúsítvánnyal és egy kísérő DVD-vel egyetemben. A példányszám korlátozott, mindössze 97 darab készül csak, emlékeztetve a művész szeretett zongorájának, nyolc teljes oktávot a megszokott hét és egynegyed helyett felvonultató Bösendorfer Imperial billentyűinek számára.

ITT KAPHATÓAK Oris ÓRÁK BUDAPESTEN
Itt kaphatóak a Oris órák

Oris hivatalos honlapja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portfoliolight.blog.hu/api/trackback/id/tr462044336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása