Portfolio Light

Jubileumi fekete Hublot

2010. április 10. 09:48 - swiss watch

Ha egy óramárka valamely modelljét ki szeretné emelni kollekciója többi darabja közül, akkor az egyik lehetséges út egy manufaktúra szerkezet megalkotása és beépítése. Viszont, ha kifejezetten büszke is az adott órára, és mellesleg nem csak a kollekciójától, hanem a többi márka hasonló kaliberű időmérőitől is meg szeretnék különböztetni, akkor a manufaktúra szerkezetet nem csak mérnöki, hanem sokkal inkább iparművészeti szemmel tervezik. Mintapéldánya ennek a szemléletnek az Hublot King Power Tourbillon Manufacture.

Az esztétika előnyben részesítése nem jelenti a műszaki vonal háttérbe szorulását, sőt, ha ugyanazokat a kvalitásokat várják el, mint a hagyományos manufaktúra kalibereknél, akkor valójában az adott márka rejtett képességeit is napfényre hozza. Az Hublot King Power Tourbillon Manufacture esetében ez a szimmetrikus számlapon ölt testet.

Természetesen nem véletlenül döntöttek egy ilyen óra megalkotása mellett. Egyből két ok is szólt mellette: az egyik a márka 30 éves születésnapja, a másik pedig a megünneplése annak, hogy az Hublot immár saját szerkezeteket is képes készíteni. A spanyolviaszt természetesen nem az Hublot találta fel, a szükséges ismeretek egy, már megszűnt szerkezetkészítő vállalkozástól származnak, amelynek szellemi öröksége az Hublot-ra szállt. A HUB 6002 tourbillon kalibert így méltán tekinthetik sajátjuknak, elvégre nem egészen hat évbe telt annak megalkotása.

A szerkezetet kézzel kell felhúzni, és meglehetősen hosszú, 120 órás járástartalékkal rendelkezik. A számlapon az órák és percek a megszokott központi helyük helyett felfele csúsztak el, méretben pedig a tourbillonhoz igazították, megszüntetve ezzel a tourbillon kismásodperc szerepét és egyenrangúvá emelve azt a felette lévő óra- és percmutató számlapjával. A szimmetrikus összképet az oszlopokról kinyúló hidak teszik teljessé. Az óra egésze, így a 48 milliméter átmérőjű kerámia tok is fekete, igazodva ezzel az éppen az Hublot által bevezetett trendhez. Ugyanis a márkát az utóbbi években újra felvirágoztató vezetőjéhez köthető az egészében fekete óra koncepciója, amelyet sejtelmesen csak "látható láthatatlanságnak" hív. Elgondolásának lényege, hogy egy csuklón a fekete órát mindenki észreveszi, ugyanakkor azt beazonosítani meglehetősen nehéz. A pontos modellt egyedül csak a viselő ismeri. Magyarul az óra ugyan látható, de beazonosítani nem, vagy csak nehezen lehet. A kerámia feketített titánnal (PVD) társul.

Egy saját tourbillon kaliber minden márka számára fontos, így az Hublot King Power Tourbillon Manufacture is meghatározó lesz az Hublot jövőjében, hiszen ez a szerkezet tekinthető a közeljövőben bevezetendő manufaktúra kaliberekre alapuló kollekció zászlóshajójának.

ITT KAPHATÓAK BUDAPESTEN HUBLOT ÓRÁK
Itt kaphatóak Hublot órák

Magyar honlap linkje

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portfoliolight.blog.hu/api/trackback/id/tr231909156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása