Portfolio Light

Újabb klasszikus Hamilton pilótaórák

2010. február 20. 12:35 - swiss watch

A Swatch csoport tulajdonában lévő amerikai gyökerű Hamiltonnak gazdag múltja van a katonai órák terén, és pilótaóráinak választéka is kimondottan széles. Ezt a bőséges választékot fent is kell tartani, és ennek jegyében egy új, klasszikus megjelenésű pilótaóra családdal álltak elő.

A Hamilton Khaki Pilot tehát nem egy konkrét modellt, hanem számos órát takar. A változatok nem csupán a számlapok és szíjak színében különböznek, hanem a tok felületének kiképzésében, sőt méretében is. Ennek megfelelően beszélhetünk a pilótaórák közül ma már klasszikusnak tekinthető 42 milliméteres modellről és a meglehetősen nagyobb 46 milliméteresről. A tok anyaga mindkét esetben rozsdamentes acél, ami a nagyobb esetében már tekintélyes tömeget jelent a csuklón. A méretesebbek esetében a tok DLC (Diamond Like Carbon) eljárással feketített változatban is kapható, amelyhez azonban értelemszerűn csak fekete számlap jár. E réteg előnyös tulajdonságainak nem csak azok örülhetnek, akik akaratuk ellenére gyakran ütik oda karjukat más tárgyakhoz, hanem a fémek allergiások is, hiszen a bevonatnak köszönhetően nem váltanak ki allergén reakciókat.

Számlapok közül a fekete, szürke és ezüstözött közül választhatunk, bár ez utóbbi talán egy kicsit idegennek hathat ezen órák konvencióitól és inkább az alkalmi darabok felé mutat. Kialakítását tekintve azonban mindhárom változatról lerí, hogy a repülés ihlette őket. Az órák helyett a percek számait és indexeit találjuk, meglehetősen nagy és vastag betűvel szedve, tizenkét órában pedig az elengedhetetlen háromszög ül. Az órákat a központhoz közelebbi, sokkal szerényebb megjelenésű skálán olvashatjuk le. Sötétben első pillantásra talán egy kicsit zavarba jöhetünk, hiszen csak a percskála számai lumineszcensek, az óráé nem. Ez persze rendkívül gyorsan megszokható. Megemlítendő még a perc- és óramutató, amelyeket szintén a könnyebb leolvashatóság jegyében ellentétes oldalakon törtek át. Az óramutató esetében erre szükség is van, mivel annak hossza túlnyúl a kisebb skála sugarán, így ha nem lenne a fején áttörve, az talán zavaróan hatna. Az óra ezen felül a dátumot és a hét napját is kijelzi, az ablak azonban a kaliber méretéből adódóan a számlap közepéhez közelebb fekszik. Igaz, így viszont három órában is jutott hely a számjegyeknek. Sajnos a dátumgyűrű a sötét számlapú változatokon is fehér hátterű maradt, rontva ezzel az összbenyomást, előnye viszont, hogy a kontrasztnak köszönhetően nincs gond a leolvasással.

A funkciókat működtető kaliber az ETA egyik legterjedtebb automatája, a 2836-2, és így 42 órányi járástartalékkal bír. Az órához különböző bőrszíjak közül választhatunk. Ha valakinek Hamilton Khaki Pilotja annyira szívéhez nő, hogy mindig csuklóján viseli, úgy annak zuhanyzáskor vagy vízi sportok űzésekor sem kell megválnia tőle, hiszen a 200 méteres (20 bar) vízállóság kellően nagy ahhoz, hogy a szerkezet ne szenvedjen vízkárt.

ITT KAPHATÓAK Hamitlon ÓRÁK BUDAPESTEN
Itt kaphatóak a Hamilton órák

Hamilton hivatalos honlapja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portfoliolight.blog.hu/api/trackback/id/tr721775608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása