Portfolio Light

Négy segédszámlapos Omega kronográf

2009. december 10. 21:14 - swiss watch

Szakítva a kronográfok hagyományos három segédszámlapos - kismásodperc és két összegző - elrendezésével, az Omega a De Ville 4-Counters Co-Axial Chronograph órájával új szemszögből közelítette meg a négy segédszámlap stílusos és leolvasható elrendezésének kérdését. Az óra sötétszürke számlapja tehát négy fekete segédszámlapot kapott, maga az óra pedig előreláthatólag jövő év elejétől lesz kapható.

Meg kell azonban jegyezni, hogy nem ez az óra az első darab az Omegánál, amelynek segédszámlapjait egy meglehetősen szűk sávon belül helyezték el. Az úttörőmunkát az Omega tavalyi Speedmaster Olympic kronográfja végezte, amelyen az ötkarikás játékok szimbólumának megfelelően öt segédszámlapot zsúfoltak össze. Mindezt természetesen úgy, hogy az elrendezés az olimpia jelképéhez hasonlítson. A négy segédszámlapos Omega kronográf tükröződésmentesített zafírüvegje alatt az elrendezés zömében változatlan maradt. Az ötödiket a központi mutatók felett elhelyezett ablak helyettesíti, amely a naptári napot jelzi ki. További különbség, hogy az eggyel kevesebb segédszámlap elhelyezésének kényszere nélkül valamivel megnövekedett a rendelkezésre álló hely, így a kronográfoknál hagyományosnak tekinthető helyen, kilenc óránál lévő kismásodpercet és három óránál helyet kapott 30 perces összegző nagyobb átmérővel készülhetett. A két kisebbik az óra- és napösszegző. Igen, a kronográffal legfeljebb 168 óra hosszú időtartamokat is mérhetünk. Ahogy az egy ilyen kaliberű darabtól elvárható, az indexek szereltek.

Kalibert emlegetve aligha okoz meglepetést, hogy ebbe az órába is az Omega koaxiális gátszerkezetű kalibert épített. Az automata 3890-es kronográf társaihoz képest kicsivel több követ, darabra harminchármat kapott, amelynek igényét a további számlap és az elrendezés is magyarázza. A koaxiális gátszerkezetnek is köszönhető, hogy az óra hozza a kronométerek által elvárt értékeket, és ha már így van, akkor a CSOC tanúsítvány is megszerezte. Újabb komplikáció általában megnövekedett energiaigényt takar, ennek ellenére az órának az 52 órás járástartalékával egyáltalán nincs rejtegetni valója.

 

Bár nem szokványos darabbal van dolgunk, mégsem építettek nemesfémből tokot a szerkezet köré. Azzal, hogy a De Ville 4-Counters Co-Axial Chronograph tokját rozsdamentes acélból alkották meg, mintha csak azt akarná sugallni az Omega az óraipar többi szereplőjével, hogy egy ilyen teljesítmény náluk csak egy "ujjgyakorlatnak" számít. A manapság átlagosnak tekinthető 41 milliméteres átmérő is mintha ezt támasztaná alá, holott nagyobb tokba több hely jutott volna a kalibernek.

Az óra fémszíja is különlegesnek tekinthető, hiszen kilenc sorból állították össze. Ahogy az illik, a pillangózáron is megtaláljuk a márka jelét, amely 18 karátos vörösaranyban hirdeti a márka dicsőségét.

ITT KAPHATÓAK BUDAPESTEN OMEGA ÓRÁK
Itt kaphatóak Omega órák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portfoliolight.blog.hu/api/trackback/id/tr251589156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása