Portfolio Light

Montblanc csillagok nőknek

2010. augusztus 25. 16:23 - swiss watch

A kifinomult és elegáns megjelenés szinte mindegyik Montblanc órára igaz, és ebből kiindulva könnyen lehetne gazdag női kollekciót is építeni. Ehhez képest azonban meglehetősen mostohán bánik a márka a szebbik nemmel. Bocsánatkérésük első jeléül még a januári genfi vásáron álltak elő egy modellel, amely immár lassan a kereskedésekbe is eljut.

A márka logója köré épülő ismert Star kollekció részeként készítik a Montblanc Star Magie d´Étoiles-t, amellyel valóban kitettek magukért. A kollekció ismert, gyengéd vonalú tokját 18 karátos fehéraranyból formálták meg, a füleket és a lünettát gyémántokkal rakták ki. Ezekből azonban a számlap köré is jutott, összesen 2,215 karátot ültettek be. Igazi különlegesség az eredeti gyöngyház használata, ezeket valóban a természetből merítették, és nem mesterségesen tenyésztették. A sok gyémánt ellenére mégis visszafogott megjelenésűvé sikerült az óra külsejét alakítani.

Maga a számlap kitüntetett figyelmet érdemel. A Star kollekció részeként világos, hogy a márka csillagot formáló logója körül kell mindennek forognia. Ennek megfelelően hat Montblanc csillagot számolhatunk össze a számlapon, melyek közül a pontosan hat órában lévőt 34 gyémánttal ékesítettek. Természetes anyaggal dolgozva hihetetlen kézügyességet követelt meg e csillagok elkészítése, hiszen ha a gyöngyházat túl nagy nyomásnak teszik ki, könnyen megreped, vagy akár darabokra is törik. A kettő és fél hét között csoportosuló csillagokat héttől 12 óráig sorakozó gyöngysor ellensúlyozza. Ezek sósvízi gyöngyök, amelyek átmérője 12 óra felé haladva egyenletesen csökken. Természetes lüszterüket nem tarthatták meg, hideg fényüket ródium bevonatuknak köszönhetik.

Mint minden márkánál, a korona ennél a modellnél is jelzett. Ellentétben azonban a lünettán lévő 42, a számlap peremén sorakozó 80 és a füleken ülő 20 briliáns csiszolású gyémánttal, a koronának egy igazi különlegesség jutott: gyémántja ugyanis hűen követi a márka logójának vonalait, azaz egy teljesen egyedi csiszolású gyémántot kaptunk.

A számlapon a szintén ródiummal bevont mutatók róják köreiket, és a másodpercmutató ellensúlyaként fedezhetjük fel a hetedik csillagot is. A mutatókat az MB 4810/103 kvarc kaliber bírja mozgásra, amely eleme élettartamának végét is kijelzi (a másodpercmutató öt másodperces lépésekben jár).

A különlegesen munkaigényes számlap miatt a fehéren tündöklő változatból mindössze 15 példányt készítenek el, ugyanakkor világoskék modellel is lehet számolni. Ennek számlapjául tahiti gyöngyházak szolgálnak, és az anyag exkluzivitása miatt csak tíz darab hagyja el a márka műtermeit. További különbség a két változat között, hogy a világoshoz fényes fehér szaténszíjat kapunk, míg az utóbbihoz sötétet. Mindkét szíjhoz a tok anyagával megegyező zsanérzár jár.

ITT KAPHATÓAK Montblanc órák BUDAPESTEN
ITT KAPHATÓAK Montblanc órák BUDAPESTEN

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portfoliolight.blog.hu/api/trackback/id/tr352247117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása