Portfolio Light

Nagy búváróra a Sinntől

2009. december 03. 08:38 - swiss watch

A Sinn órái közül az U (mint U-Boot) modellek műszaki jellemzőik miatt kifejezetten népszerűek. Pont ez a terület, azaz a műszaki jellegű innováció az, amiben a frankfurti márka igazán erős. Ennek megfelelően az U-Boot név mellett nem csak marketing okokból döntöttek, hanem az a tény, hogy ugyanabból az acélból készült, mint a német haditengerészet modern tengeralattjárói is, ugyanannyit nyomott a latba. Az új, nagyméretű modell egyelőre limitált példányszámban kerül csak a piacra, de felfogható a piac szondázásának is. 
 

Az új, Ultimate U névre keresztelt óra átmérője 47 milliméter és ezzel az összes Sinn óra közül a legnagyobb. A tokhoz az alapanyagot a Howaldtswerke-Deutsche Werft és a Nordseewerke Emden GmbH szállítja, amely két céggel a Sinnek kizárólagosságot biztosító szerződése van. Ez az acél nem csak jobban ellenáll a sós víz korrodáló hatásának, hanem mágneses jellemzői is sokkalta kedvezőbbek, mint az elterjedt 316L rozsdamentes acélé. Ha e két szempont nem lenne elég meggyőző, úgy egy harmadiknak is örülhetünk: amikor a Sinn kifejlesztette a Tegiment technológiáját, akkor örömmel tapasztalták, hogy az U-Boot acél sokkal jobban reagál a kezelésre, így különösen kemény felület hozható létre a tok külső felén. Ennek megfelelően az Ultimate U búvárlünettája rendkívül kemény lett, a Vickers skálán 1500Hv az értéke (összehasonlítás képen a hagyományos 316L rozsdamentes acélé 140Hv), így egy kis túlzással szólva valószínűleg véső és kalapács kell, hogy összekarcoljuk. A tok vízállósága 100 bar, azaz 1000 méter, ami egy ekkora méretű, ráadásul mechanikus szerkezetű óránál komoly teljesítménynek számít.

Párban az U1 és az Ultimate U

Az óra formájában hűen követi a márka legkedveltebb búváróráét, az U1-ét, és ez általánosságban szólva a számlapra is igaz. A nagyobb átmérőnek köszönhetően arab számok is megjelenhettek, ugyanakkor a viszonylag kecses mutatóknak hála maga az óra mégsem tűnik behemótnak. Ha valaki esetleg nem lenne tisztában az U-Boot sorozat eredetével, azt a hat óránál lévő tengeralattjáró sziluett világosítja fel. A csavarzáras korona a hagyományos három óra helyett az Ultimate U-nál is négynél található, és méretében természetesen igazodik a megnövekedett tokhoz. Külön megemlítendő, hogy a dátumgyűrűn a számjegyek mind pirosak, kivétel a 30-as, amely fehér és a limitált példányszámú modellt megrendelő kereskedő fennállásának jubileumát jelöli. Mind az indexek, mind az óra- és percmutató hosszan fénylő festékbevonatot kaptak, amely egy búváróra esetében alapkövetelmény.

Az óra szerkezetét tekintve nem hordoz semmilyen különlegességet. Az ETA 2892-A2 automata kaliberét építették be, jóformán változatlan formában. Így hiába keressük például a nedvességet megkötő, rézszulfáttal töltött kapszulát, de még a Sinn által fejlesztett, extrém hőmérsékleti viszonyokban is viszkozitását megőrző olajból sem jutott. Mivel limitált példányról van szó, így ezt az órát nyilván elsősorban gyűjtők fogják keresni, így valószínűleg a 200 gyártandó darab közül egynek sem kell majd vízállóságát bizonyítani.

A limitált példányszámú Sinn Ultimate U-hoz két fekete szíj, egy szilikon- és egy bőrszíj jár az óra eredetét és a sorszámot is tartalmazó tanúsítvánnyal egyetemben.

ITT KAPHATÓAK BUDAPESTEN SINN ÓRÁK
Itt kaphatóak Sinn órák

Magyar honlap linkje

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portfoliolight.blog.hu/api/trackback/id/tr571570495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása