Portfolio Light

Breitling Chronospace - profiknak

2010. július 15. 10:45 - swiss watch

Az idei bázeli vásáron bemutatott Breitling Chronospace hamarosan az üzletekbe is eljut. A modellt új darabnak reklámozzák, valójában azonban már van múltja. Az ok, amiért valószínűleg kevésbé hívják fel az előjáróra a figyelmet, az a 90-es évek Chronospace-ének kevésbé sikeres szereplésének köszönhető. Akár van múltja, akár nincs, a 2010-es Chronospace sok szempontból figyelemre méltó darab lett.

Hűen a Breitling szlogenjéhez ezzel az órával valóban hivatásos pilótákat akarnak megszólítani, ami persze nem jelenti azt, hogy kedvtelésből repülők, vagy az órát csak úgy megkedvelők ne tehetnének szert rá. A funkciók azonban egyértelműen a profi felhasználók igényeit igyekeznek kiszolgálni. Ezek változatosságát értelemszerűen csak kvarc szerkezettel lehet biztosítani, amelyek leolvasására két kijelző is szolgál. A mutatók által megjelenített alapfunkciókon kívül részidő mérésére is alkalmas, századmásodperc pontosságú kronográfot, ébresztő és visszaszámláló funkciót, második időzónát hozzá tartozó független ébresztő funkcióval, 24 órás kijelzést, UTC-t és öröknaptárt is kapunk. Professzionális eszközről lévén szó, nem hiányozhat a logarléc sem, amely számos repüléshez kapcsolódó művelet elvégzését könnyíti meg.

A mostohagyerek Chronospace - 1998-ig készült

A funkciók zöme a már említett kijelzőkön olvasható le, így a számlap elég tág teret nyújt a tervezők elképzeléseinek megvalósítására. A funkcionalitás szempontjából egyértelmű, hogy a leolvashatóság a legfontosabb, és ebből a Breitling Chronospace garantáltan nem szenved hiányt - se nappal, se éjszaka. Annak érdekében, hogy a két vízszintesen elhelyezett két, téglalap alakú kijelző ne "nyújtsa" el hosszában a számlapot, a tervezők az Airwolf modellekről ismert koncepciót gondolták tovább: a számlap számjegyeivel, nevezetesen a kilencessel és a hármassal igyekeztek elterelni a figyelmet. A Chronospace-nél pedig nem csak a két számjegy, hanem az indexek is hatalmasra sikerültek. Ugyanakkor a köralakjukban megcsonkított indexeket elnézve kiderül, hogy bármennyire is figyelemfelkeltőek, az óra lelkét mégiscsak a számlap síkjából enyhén kiemelkedő, a kijelzőket összefogó keretben találjuk. Az éjszakai leolvasást az indexek és a számok méretei miatt igen nagy mennyiségben használt SuperLumiNova segíti, ezen felül az óra kijelzőinek megvilágítását úgy tervezték meg, hogy éjjellátó készüléket viselve is le lehessen olvasni - bár ez valószínűleg a vevők elenyésző részénél lesz szempont.

A szerkezet értelemszerűen kvarc, a Breitling 78-as kaliberét építették be. A márka által használt összes kaliberhez hasonlóan ez is kronométer tanúsítványt kapott, de ennél azért többre képes, elvégre a SuperQuartz nevet csak marketing okokból kapta. Ahogy a mechanikus szerkezetekre is hat a hőtágulás, úgy a kvarcszerkezetek kristályai sem tudják kivonni magukat a hőingadozás hatásai alól. Egy külön érzékelővel azonban mérhető a környezet hőmérséklete, ezen adat ismeretében pedig szabályozható a kristály rezgésszáma. Ennek gyakorlati eredménye, hogy a pontosság a kvarcóráktól megszokott havi néhány másodperc eltérésről évi néhány másodpercre csökken.

Az új Breitling Chronospace egyelőre három különböző színű számlappal (fekete, szürke, kék) lesz kapható, és jóformán a Breitling teljes szíjválasztékát elérhetővé tették hozzá. A fonott fémszíjjal még az elegánsabb stílusra vágyóknak is igyekeztek a kedvében járni.

ITT KAPHATÓAK BUDAPESTEN BREITLING ÓRÁK
Itt kaphatóak Breitling órák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portfoliolight.blog.hu/api/trackback/id/tr182153007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása