Portfolio Light

Egy óra minden alkalomra – Hamilton Seaview Auto 37

2010. július 13. 17:21 - swiss watch

A Hamilton Seaview kollekciójának óráit pontosan abba a szegmensbe pozícionálták, amely valószínűleg napjaink egyik legfontosabbika: a hétköznapi, általános megjelenésű órákéba. A Seaview kollekció darabjai otthonosan mozgnak hivatalos környezetben, és a szabadidőnket is eltölthetjük társaságában, sőt, a sportoláskor jelentkező igénybevétel sem árt neki. Ha mindenféleképpen ragaszkodunk ahhoz, hogy egy óra a lehető legtöbb alkalomhoz illjen, akkor olyan megjelenésűt fogunk választani, mint amilyen a Seaview Auto 37 is.

A Hamilton az utóbbi évben elért sikereit egyértelműen óráinak pozícionálásával érte el. A férfi modelleket a svájci luxusórák belépő szintű és középkategóriás modelljeinek határára árazták be, jó ár/érték arányt biztosítva. Úgy tűnik, az idei évben hasonló elképzelések mentén a hölgyek tetszését is igyekeznek megnyerni, többek között a Seaview Auto 37-tel.

Az óra megjelenésében egyszerre sportos és elegáns is. A viszonylag széles, forgatható lünetta le sem tagadhatja, hogy búvárlünetták ihlették. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Seaview-val olyan nagyon mélyre lemerészkedhetünk, de a 100 méteres vízállóság bőven elég ahhoz, hogy akár tengervízben is kedvünkre úszunk illetve felszerelés nélkül merüljünk. Mindezt persze tehetjük akár bőrszíjjal is, bár ezek megsínylik még az édesvízi fürdőzést is, nem beszélve az uszodák klóros, illetve a tenger sós vizéről. Szerencsére azonban a Seaview Auto 37 tokját és szíjait, beleértve a fémet is, úgy tervezték, hogy könnyen cserélhetőek legyenek – csak a kezünkre van szükség, a csere szaktudást, de még szerszámokat sem igényel. Az óra megjelenése így gyorsan az alkalomhoz igazítható: a bőr jó kiegészítő lehet munkahelyi környezetben, míg a hétvégére kaucsukra vagy fémre válthatunk.

A sportos, már majdnem robusztus tok vonásait elsősorban az elegáns számlap szelídíti meg. Ez azonban nem a szokásos gyöngyházat jelenti, hanem finom, sejtelmes, selyemfényű felületeket. A szerelt, rombusz alakú indexek is egyértelműen a kifinomult elegancia felé tolják az óra megjelenését, ahogy a letisztult vonalvezetésű mutatók is. Az indexekre gazdagon jutott a lumineszcens festékből, ahogy a percmutatóra is, úgy tűnik azonban, hogy az óramutatóhoz érve már nagyon fogytán volt – oda csak „mutatóba” jutott. A dátumablak a megszokott helyén, három órában található és az indexekkel anyagában harmonizáló keretet kapott. Az egyelőre két különböző, világos és sötét számlappal készülő változatok közül a világos tűnik elegánsabbnak a zománcozott számlapjával és fehér bőr- vagy kaucsukszíjával. Mellesleg e modellhez annak díszdobozában a fémszíjat is mellékelték, bővítve a kombinációs lehetőségeket. Sokan ódzkodnak a 37 milliméteres átmérő hallatán, de már női órák esetében sem számít ez túlméretesnek. Nagynak azonban egyértelműen nagynak tekinthető, amit az a tok polírozott felületeinek eleganciája ellensúlyoz.

 

A névből kiindulva nem meglepetés, hogy a Seaview Auto 37-be automata szerkezetet építettek be. Női órák esetében ez persze nem számít ritkaságnak, de tény, hogy a hölgyeknek rendszerint kvarcokat szánnak. A női óráknál is tapasztalható méretnövekedés immár elég teret biztosít automata szerkezeteknek, és a hölgyek is kezdik újra felfedezni a hagyományos szerkezetekben rejlő szépséget. A Swatch csoport tagjaként a Hamilton szintén a csoporthoz tartozó ETA szerkezetét, a 2824-2-es kalibert építette be, amely számos más, jóval magasabb árfekvésű órában is megtalálható. Mivel nem csak a számlapot fedi zafír, hanem a hátlap egy részére is, kellő figyelmet fordítottak a szerkezet díszítésre is - megemlítendő a díszített rotor, illetve billegő is.

A Hamilton Seaview Auto 37 a Seaview kollekció többi modelljéhez hasonlóan ügyesen egyesíti sportos, dinamikus vonalakat az elegánsakkal, lehetővé téve, hogy a kiegészítők összeválogatására általában jobban figyelő hölgyek is egy minden alkalomhoz viselhető időmérőhöz jussanak.

ITT KAPHATÓAK Hamitlon ÓRÁK BUDAPESTEN
Itt kaphatóak a Hamilton órák

Hamilton hivatalos honlapja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portfoliolight.blog.hu/api/trackback/id/tr12149531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása