Portfolio Light

Formula 1 nőknek

2010. július 07. 18:47 - swiss watch

A TAG Heuer idén Bázelben számos újdonságai között talán kevés figyelem jutott a Formula 1 új női kollekciójának, a Lady Ceramic-nak. A két változatban készülő óra egyike egyértelműen szakít a megrögzött gyöngyház-gyémántok témával, míg a másik biztos, ami biztos alapon számol a gyémántok csábító hatásával.

A rozsdamentes acél tok 37 milliméteres átmérőjével szükségszerűen elmarad a teljes Formula 1 kollekció átlagától, ám nem sokkal, és a kollekció tipikus stílusjegyeit is mind magán viseli. Így a jellegzetes lünetta formája is felfedezhető. Amiben azonban különbözik, az a lünetta anyaga. Az egész Formula 1 kollekcióban ez az egyedüli, aminek lünettája kerámia, pontosabban cirkónium-oxid. A kerámia lünettákon való használata nem öncélú, hiszen az anyag rendkívül kemény, karcolódni biztosan nem fog. Már pedig az órákon a lünetta az egyik legsérülékenyebb felület. A Lady Ceramic lünettája azonban elsősorban esztétikai szempontokat szolgál, forgatni, azaz ténylegesen használni nem lehet.

A számlapokat világos és sötét változatokban készítik, amelynek indexeit kézzel szerelték. Annak ellenére, hogy a kilenc és hat órában lévő indexek hosszabbak a többinél, és a szimmetria megkövetelné, hogy három órában is legyen valami, ott azonban a dátumablak ül. Úgy tűnik azonban, hogy ez még sem okoz túl nagy zavart. Ha biztosra akartak volna menni, úgy a dátumablakot akár hat órába is helyezhették volna. Ha maguk az indexek nem is, a számlap peremén egy-egy lumineszcens pötty jelzi a helyüket sötétben is, ám méretük miatt, ezek valószínűleg csak jelzésértékűek. Nincs azonban gond a mutatókon lévő festék mennyiségével.

Ezeket, illetve a dátumot állítani a tok jobb oldalán lévő nagyméretű koronával lehet. A tok méretéből kiindulva akár egy automata szerkezetnek is jutott volna hely, mégis inkább az ETA F05.111 kvarc kalibere mellett döntöttek.

Külön figyelmet fordítottak a szíjakra. A TAG Heuer Formula 1 Lady Ceramic egyelőre csak három soros fémszíjjal rendelhető, és nem valószínű, hogy más szíjjal is fogják majd szállítani. Ennek oka pedig a középső sor elemeinek anyagában keresendő. Ezek is kerámiából készültek, így egészen különleges érzetet kelt az óra viselése, hiszen a két anyag eltérő módon reagál a hőre. Az órát felcsatolni pillangózárral tudjuk, így a szíj szinte folytonosnak tűnik.

ITT KAPHATÓAK TAG Heuer órák BUDAPESTEN

Itt kaphatóak TAG Heuer órák Budapesten

TAG Heuer órák hivatalos honlapja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portfoliolight.blog.hu/api/trackback/id/tr902136642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása