Portfolio Light

Breitling Galactic 36 nőknek

2010. július 05. 13:10 - swiss watch

A Breitling nevét említve, pavlovi reflexként mindenki a repülésre asszociál. Férfias, erőteljes és határozott vonalak ugyanúgy jellemzik a márkát. Mindezek ellenére nem feledkeznek meg a hölgyekről sem. Ez pedig egynél jóval több kollekciót jelent, és újakkal is kedveskednek, mint például az idei Galactic 36-tal.

Kifejezetten nőknek tervezni egy olyan órát, amelynek eredete a repülés férfias világában gyökeredzik, egyáltalán nem egy könnyű feladat. A szokásos recept - végy egy kvarcszerkezetet, tégy rá gyöngyház számlapot, csatolj hozzá rózsaszínű szíjat esetleg bolondítsd meg gyémántokkal - itt aligha működik. Kapóra jön viszont, hogy a nők is egyre inkább eltávolodnak az egészen kis átmérőjű óráktól és mernek nagyobb méretűeket is viselni. A tervezés során így már csak a jellegzetesen funkcionalitást hangsúlyozó Breitling órák megjelenését kellett közelebb hozni a női ízlésvilághoz. Eget rengető megoldásokat azért ne várjunk, így alapvetően csak a színekhez nyúltak.

A 36 milliméteres rozsdamentes acél tok vonalai a kisebb méret miatt valamivel lágyabbnak tűnnek, de nem annyira, hogy ellentmondásba kerüljenek a lünettával. Szálcsiszolt felületek nem mutatnak túl jól a női csuklón, így a tok egésze polírozott. Polírozott a jellegzetes, funkcionalista jellegű lünetta is, a megmunkálás minőségét jellemzi, hogy a számjegyek mattak, ezzel is segítve a leolvasást. Ugyanezt az eljárást alkalmazták a légcsavarorrkúpra emlékeztetni hivatott koronánál. Ez a tokkal egyetemben a B01 kronográfról ismerős, a mérettől eltekintve a Galactic 36 változtatások nélkül örökölte ezeket. A lünnetta is a B01-ről ismerős, de egy kisebb módosításon azért átesett: belső ívén kapott egy külön peremet.

Szintén az említett B01 modellről ismerősek a szerelt indexek és a mutatók, amelyek sötétben is könnyen leolvashatóak. Az, ami ezt a kicsinyített B01-t igazán nőiessé teszi, az a számlap színe: összesen hat változat közül lehet választani, köztük fémesen fénylő középbarnából és az azúrkékből. Úgy tűnik azonban, hogy nem mertek végérvényesen szakítani a tipikus női óra kliséjétől, így egy gyémántokkal kirakott, gyöngyház számlapos változat is szerepel a kollekcióban.

A Galactic 36 funkcióit a Breitling 37-es kaliber, leánykori nevén ETA 2895-2 működteti. A gyári ETA kaliberhez képest a különbség a díszítésben és a szabályozottságban rejlik, mivel a Breitling kalibere nem csak hozza a kronométer értékeket, hanem tanúsítványa is van erről.

Szíjak tekintetében is viszonylag gazdag a választék: három fajta, különböző színekben kapható bőrszíj és a Pilot fémszíj közül lehet választani. A bőrszíjaknál a megszokott borjú és alligátoron kívül a női szíjak kedvelt bőre, a gyíkbőr sem hiányzik.

ITT KAPHATÓAK BUDAPESTEN BREITLING ÓRÁK
Itt kaphatóak Breitling órák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portfoliolight.blog.hu/api/trackback/id/tr462130769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása