Portfolio Light

TAG Heuer Calibre 1887 - a végső változat

2010. június 17. 13:32 - swiss watch

A TAG Heuer még 2009 végén megszellőztetett néhány képet a Carrera Calibre 1887-ről, sőt, idén Bázelben már be is mutatták, de úgy tűnik a design végleg csak mostanra forrt ki. Persze ez alapvetően nem szokatlan az óraiparban, ám a Carrera Calibre 1887 körüli turbulenciáknak köszönhetően a márka eme modelljét mind a szakma, mind pedig a hozzáértő közönség kitüntetett figyelme kíséri.

Műszaki szempontból néhány hónappal az első szállítások megkezdése előtt természetesen már nem változtattak semmit, a módosítások kizárólag esztétikai jellegűek, ám az órát funkcionalitása szemszögéből is érintik. Ez konkrétan a lünetta áttervezését jelenti, amelyről egyrészt elhagyták a tachiméter skálát, másrészt csökkentették szélességét. Az óra így lényegesen letisztultabb képet mutat, és elegáns alkalmakkor, öltönnyel is viselhető. Ennek ára azonban az átlagsebesség mérésének elvesztése. Látni kell azonban, hogy meglehetősen kevés azon emberek száma, akik órájuk tachiméter skálájával mérik útjuk közben a sebességet. Sokkal inkább arról van szó, hogy a motorsport lelkes támogatójaként a TAG Heuer egyik igen jelentős kollekciójáról, amely hosszú múltja révén ezer szállal kötődik az autóversenyzéshez, hiányozni fog az óraipar és a motorsport közötti legevidensebb kapocs - a tachiméter skála. Ugyanakkor az elődök, az egykori Heuer Carrera modellek között azok vannak javarészt többségben, amelyek nem rendelkeznek ilyen skálával. Azokat elnézve pedig egyáltalán nincs hiányérzetünk. Ezt a módosítást a TAG Heuer állítólag a kereskedők kérésére hajtotta végre, akik saját piacuk igényeit feltehetőleg jobban ismerik.

A bázeli változat...

...és a forgalomba kerülő

A második esztétikai kiigazítás viszont házon belülről érkezett. Ez lényegesen kisebb hatású, mint az előbbi, és valóban pusztán esztétikai. Az összegzők mintázatát váltották, így az most eltér a számlapétól. Mivel mind az évelejei, mind a mostani változatokon az összegzőket egy, a számlapétól eltérő gyűrűvel eleve kiemelték, így a leolvasás megkönnyítésében nem játszanak szerepet. A koncentrikus körökből álló díszítés azonban az óra elegáns jellegét hangsúlyozza. Ez a díszítés már a bázeli vásáron is jelen volt a világos számlapú változaton, és a TAG Heuer márkanagykövete, Leonardo DiCaprio is ilyen modellt kapott, hiányzott azonban a sötétről.

Részletkép az összegzőről Bázel alatt...

...és után

Az új TAG Heuer Carrera Calibre 1887 kiszállítását szeptember- október környékére tervezik. Az első példányokat értelemszerűen a TAG Heuer butikok, többek között a budapesti, kapják, őket követik majd a márkakereskedők. A globális gazdasági viszonyoknak megfelelően az első körben az ázsiai igényeket elégítik ki, de emellett Európát is kiszolgálják. Az Új Világnak következő év elejéig kell várakoznia.

ITT KAPHATÓAK TAG Heuer órák BUDAPESTEN
Itt kaphatóak TAG Heuer órák Budapesten

TAG Heuer órák hivatalos honlapja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portfoliolight.blog.hu/api/trackback/id/tr192088908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása