Portfolio Light

Egy sportosabb Piaget

2010. június 11. 18:20 - swiss watch

Kevés az olyan óramárka, amely a múltjában olyan nagy hatású modellt alkotott, mint a Piaget a Piaget Polóval. A 30 éves évfordulót tavaly tartották, és az óraiparban bevett szokáshoz méltóan előálltak egy áttervezett változattal a Piaget Polo FortyFive-val. Ahogy a hetvenes évekbeli előd, úgy a korunk Piaget Polója is egyhamar sikert aratott sportosan elegáns külsejével és manufaktúra szerkezetével, egyengetve ezzel az utat a nyitott számlapú Piaget Polo FortyFive modellek megjelentetéséhez.

A kronográf és hárommutatós változatban bemutatott új Piaget Polo FortyFive-oknak alapvetően csak a számlapjuk különbözik a jubileumi modellektől. A névből kikövetkeztethető, 45 milliméter átmérőjű titán tokon ugyanúgy selyemfényű és polírozott felületeket találunk, a fémszíjat ugyanúgy bátran a kecsesen ívelt, és így a csuklóra simuló tok szerves folytatásaként tekinthetjük, sőt a tokról a szíjat idéző osztások sem hiányoznak. A vízállóság is változatlan, maradt 100 méter. A méret miatt érthető a titán használata, amelyet a tokon rozsdamentes acéllal és kaucsukkal is kombináltak. Az üvegbetétes hátlap sem hiányzik, ami manufaktúra kaliberek esetében teljes mértékben érthető is, elvégre azokat mind a márka, mind viselője büszkén tárja mások szeme elé.

A tok fémes felületeinek fényes finise, illetve a kaucsuk feketéje, a polírozott acél és a selyemfényű titán kontrasztjának játéka a nyitott, több helyen is áttört számlapon is megfigyelhető. A számlap megmaradt felületeinek fekete és vörös színkombinációja az áttört részeken áttetsző szerkezet díszített és polírozott síkjaival folytatja ezt a játékot ott, ahol a tokon abbamaradt. A számlap ily módon való kialakításának két hozadéka is van: először is az élesen eltérő színek nagyban elősegítik a leolvashatóságot, másrészt elsősorban ennek köszönhető, hogy a tavalyi Piaget Polo FortyFive-okhoz képest a külső az elegánsan sportos megjelenéstől a futurisztikusabb, dinamikusabb és high tech irányba mozdult el. A nyitott számlap további előnye, hogy láthatóvá teszi a teli számlapoknál is meglévő, de rejtett szinteket, így hozva mozgásba és téve izgalmassá azt. A sötétben való leolvasást a mutatók és indexek lumineszcens bevonata könnyíti meg.

Az új Piaget Polo FortyFive változatok közül a kronográfba a márka 880P automata manufaktúra kaliberét építették. A kronográfokra jellemző hagyományos elrendezésű nyomógombokkal és koronával állíthatjuk be a pontos időt, a dátumot, illetve a hat órában lévő, 24 óra alatt körbejáró második időzóna mutatóját, míg a tíz órában lévő nyomógomb a kronográf egy további funkcióját, a flyback funkciót kezeli. A működéshez szükséges energiát két rugóház tárolja, teljesen felhúzva 50 órányi járástartalékot biztosítanak. Elsőre ez kevésnek tűnhet, de ez az érték a kronográf folyamatos működtetése mellett értendő.

A hárommutatós modellbe szintén egy automata, és szintén egy manufaktúra kalibert építettek: a Piaget 800P-t. A három mutatót dátumablak egészíti ki. Mindkét szerkezetet az órakészítés és a Piaget hagyományainak megfelelően díszítették, számos munkafázist kézimunkával végezve el. A futurisztikus vonal kiemelése végett öltöztették vákuumplazmás eljárással feketébe a Piaget címerét viselő rotort.

Az 500-500 példányra limitált két új Piaget Polo FortyFive karórát fémszíjjal szállítják, azonban kaucsukszíjjal és rozsdamentes acél zsanérzárral is kérhető.

ITT KAPHATÓAK Piaget órák BUDAPESTEN
ITT KAPHATÓAK Piaget órák BUDAPESTEN

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portfoliolight.blog.hu/api/trackback/id/tr952074741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása