Portfolio Light

Új Omega Seamaster Aqua Terra hölgyeknek

2010. június 10. 15:27 - swiss watch

A Seamaster Aqua Terra az Omega egyik legváltozatosabb kollekciója, és meglehetősen gyorsan közkedveltté vált. Ebben feltehetőleg ugyanúgy szerepet játszott az egyenes, letisztult vonalvezetés, mint az Omega műszaki újításait is felvonultató szerkezet. A kollekciót néhány, hölgyeknek szóló darabokkal egészítették ki.

A kecsesebb csuklókhoz igazodva az új Seamaster Aqua Terra darabok átmérője 38,5 milliméterre csökkent, amely női szemmel nézve nagynak tekinthető, elvégre nem is olyan régen ez az átmérő még a férfi kollekciók átlagos méretének számított. A többi Aqua Terrához hasonlóan a számlapot itt is ugyanaz a párhuzamos vonalakból alkotott minta díszíti, amely az egykori fedélzetek padlóját hivatott idézni. A meglehetősen nagy méret elég teret biztosít mechanikus szerkezeteknek, így nem kellett a női órák között domináns szerepet betöltő kvarc szerkezettel megelégedni. Ha már mechanikus mellett döntöttek, akkor értelemszerűen a márka exkluzivitásának számító koaxiális gátszerkezettel szerelt kaliberét építették be. Ennek előnyei már jól ismertek: hosszabb tartósság, kiváló pontosság stb. Az új modellek közül mindegyik kronométer tanúsítvánnyal rendelkezik.

Szintén közös az új női Seamaster Aqua Terrákban, hogy mutatóikat SuperLumiNova bevonattal látták el és 18 karátos aranyból készültek. Színben igazodnak a tok anyagának színéhez. Ennek felületei váltakozva szálcsiszolt és polírozott finist kaptak. Megemlítendő még a tok üvegbetétes hátlapja is, amely felfedi a számlap alatt rejtőző koaxiális gátszerkezetű kaliberek szépségét.

Az új változatok közül fényével kiemelkedik a 18 karátos vörösarany tokkal és szíjjal készült modell. A számlapot a lünettán 52 briliáns csiszolású gyémánt veszi körbe, és további 11 darab jutott a számlapra is. A dátumablak kerete szintén 18 karátos arany. Jutott a pompából a tokon belülre is - és ez nem csak az Omega új manufaktúra kaliberének műszaki megoldásaira vonatkozik. Az arany Seamaster Aqua Terrába a 2007-ben először bemutatott 8500-as kaliber kizárólag esztétikai szempontból módosított változata, a 8501-es került. A különbség mindössze annyi, hogy a rotor és a billegő hídja 18 karátos vörösarany. Aki a szíj tekintetében az arany csillogását inkább a bőr puhaságára cserélné, annak természetesen széles választék áll rendelkezésére, így például a fekete alligátorbőr szíj arany zsanérzárral.

A rozsdamentes acél változat visszafogottságával hívja fel magára a figyelmet, bár a gyémántok terén semmivel sem nyújt kevesebbet, mint arisztokratikusabb testvére. A mutatókat és indexeket azonban már nem acélból, hanem fehéraranyból formálták meg. Mivel a vörösarany alkatrészekkel fényűzőbbé tett 8501 kaliber karaktere távol áll a sajátjától, ezért a rozsdamentes Seamaster Aqua Terrába a 8500-as került, amelynek felületei azonban ugyanazokat a díszítéseket vonultatja fel. Szíjak tekintetében itt is számos, zsanérzárral szerelt alligátorbőr változat és fémszíj közül választhatunk.

ITT KAPHATÓAK Omega órák BUDAPESTEN
ITT KAPHATÓAK Omega órák BUDAPESTEN

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portfoliolight.blog.hu/api/trackback/id/tr372071818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása