Portfolio Light

Újabb IWC Zidane-nak

2010. május 25. 09:18 - swiss watch

Zinédine Zidane nevét valószínűleg az is ismeri, akit különösebben nem érdekel a labdarúgás. Ezt a kétes népszerűséget tagadhatatlanul az előző világbajnokság "fejesének" köszönheti. Méltatlan lezárása volt az egy rendkívüli karriernek, ez azonban a pályán szerzett érdemeiből nem von le semmit. Tisztában vannak ezzel persze Schaffhausenben is, így a labdarúgó tiszteletére már a második órájukat alkották meg.

Az elsőt szinte pontosan két évvel ezelőtt mutatták be, amely elsősorban színvilágával tűnt ki az IWC talán egy kicsit szigorú megjelenésű Ingenieur kollekciójából. Az idei ebből a szempontból kiválóan illeszkedik a többi modellhez, tovább gazdagítva a "harmadik generációs" Ingenieuröket. Persze azt is látni kell, hogy jóformán ez az IWC egyetlen olyan kollekciója, amely kellően sportos, és határozott megjelenésű ahhoz, hogy "befogadja" Zidane-t. Még talán az Aquatimer modellek is szóba jöhettek volna, de egyrészt a focinak kevés köze van a vízhez, másrészt egy visszavonult, érett férfinak készítettek órát.

 

Így már érthető is, hogy miért tűntek el a harsány színek, és cserélték le azokat sötétbarnára. A külső tervezésébe állítólag maga Zidane is beleszólt, és az ő kifejezett kérése volt ez a szín. Maga a számlap három olyan elemet is felvonultat, amely kifejezetten a focistával hozható összefüggésbe: az egyik a számlap nagy, piros 10 számjegye, amely Zidane mezének száma. Ez egyébként az egyetlen szám, ezenfelül az órákat csak indexek jelölik. A megfelelő piros szín kiválasztásába feltehetőleg rengeteg idő öltek, ugyanis meglehetősen rossz helyen van - nincs nagyon mivel ellensúlyozni az asszimmetriát. Ha ugyanolyan színt kapott volna, mint a járástartalék pirosa, akkor valószínűleg "elhúzta" volna a számlapot. A másik két elem szintén két számjegy, a 27-es és a 45-ös. Ezek Zidane saját bevallása szerint élete meccsének két legfontosabb gólszerzéseinek percei. Ezeket ugye a Brazília elleni vb döntőjében fejelte. Ezek a számok is ugyanazt a színt kapták, mint a 10-es, és ez sajnos nem vált előnyükre. Mivel ez a piros egy kicsit barnásra sikeredett, ezért a számlap peremén lényegesen nehezebb leolvasni őket, mint a többi, nagyobb kontrasztot nyújtó világos számokat. Zavarónak azért túlzás lenne nevezni.

 

A Grosse Ingenieurök 45,5 milliméteres tokjába, amely egyébként a második legnagyobb méret az egész IWC kollekcióban, építették be a szintén tekintélyes méretekkel rendelkező 51113-as kalibert. Ez ugye egy "teljes értékű" manufaktúra szerkezet, nem pedig egy mélyrehatóan átalakított, de mégis ETA alapokon nyugvó (mint pl. a 30110). Mint ilyen, megkapta a pellaton felhúzó szerkezetet, és teljesen felhúzva gond nélkül egy egész hetet is jár. Valójában azonban még akár további kb. 36 órát is, ám egy külön gátló szerkezet a hét nap elteltével megállítja a működést. Erre azért van szükség, mert a rugó közel teljesen elernyedt állapotban már nagymértékben kihatna a pontosságra, egy nem megbízható IWC pedig lényegesen többet ártana, mint amennyit nyolc nap járástartalék érdeme hozna. Nem csak a számlap, hanem a szerkezet is utal az óra névadójára, így a 10-es számjegyet tartalmazó arany érme által kettéosztott rotor vázába a francia válogatott játékos nevét gravírozták.

Ellentétben az előző modellel, amelyet 1000 darabra limitáltak, ez idei Grosse Ingenieur Edition Zinédine Zidane-ból már csak 500 példány készül. Az aktuális számot a 15 milliméter magas tok bal oldalába gravírozzák. Az alligátorbőr szíj színével természetesen a számlap barnájához igazodik, ahogy a rozsdamentes acél tüskezár is a tok anyagához.

ITT KAPHATÓAK IWC ÓRÁK BUDAPESTEN
Itt kaphatóak a IWC órák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portfoliolight.blog.hu/api/trackback/id/tr432029426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása