Portfolio Light

Nomos nőknek

2010. május 07. 19:02 - swiss watch

Egyre nagyobb, egyre szélesebb és egyre vastagabb - ez a trend uralkodik a 1980-as évek legvége óta az órák világában. Vannak azonban márkák, amelyek makacsul kitartanak a kecsesebb méret mellett. Ilyen a manufaktúra szerkezetekkel szerelt Nomos is. Kollekciójának zöme 40 milliméter alatti, és a legnagyobb órája is "csak" 41,5 milliméteres. A kifinomult darabokat így nők is bátran viselhették, bár az ő karjukon egyes darabok nagynak tűnhetnek.

Ahogy egy férfin egy Nomos kicsinek nézhet ki, úgy egy nőn is hathat nagynak. A női emancipáció elérte hát a Nomos-t is. Egyrészt tehát a méretbeli igényt igyekszik kielégíteni, másrészt pedig egy olyan piaci rést betölteni, amit külsejüknél fogva a Nomos óráknak jó esélyük van teljesen betölteni. A glashüttei márka versenytársai ugyanis jórészt férfi modelleket szórnak gyémánttal, vagy készítik gyöngyházból - nem ritkán rózsaszínből - a számlapot és nevezik ki női darabnak. A puritán, végletekig lecsupaszított, letisztult Nomos-ok ehhez képest kínálnak alternatívát. Azt, hogy a márka nem feltétlenül indult el rossz irányba, jól mutatják a különböző választásokon és versenyeken elért sikerei. A méret miatt sokszor a női kategóriában is szép eredményt elérve állták meg a helyüket.

Felül a női 33-as modellek, alul a valamivel nagyobb 35-ös átmérőjűek

A márka három legsikeresebb kollekciójával nyitott a hölgyek felé. A női Tangente, Orion és Ludwig pedig méretben alig különbözik az éppen csak nagyobb bátyjától - bő 2 milliméter a különbség. Hogy nem csak egy kósza gondolat a szebbik nem kegyeinek elnyeréséért tett erőfeszítés, mi sem bizonyítja jobban, hogy a Ludwig 33, Alpha kaliberrel szerelt modellje ellentétben a nagyobb modellel a fehéren kívül antracit színű számlappal is készül. A Tangente 33 vonalban is találunk egy olyan darabot, a világosszürkét, amely a nagyobb kollekcióban nem található meg. Egyedül az Orion 33 kollekció az, ahol kisebb ikertestvérekkel kell beérnünk. Ugyanakkor az egész Nomos kollekció közül talán ez áll legközelebb a Bauhaus-hoz, így a különc hiánya talán annyira nem is feltűnő.

Az összes 33-as modellben a Nomos Alpha manufaktúra kalibere ketyeg, amelynek méreténél (10,5 vonal, kb. 23,5 mm) fogva a 32,8 milliméteres átmérőnél akár sokkal kisebb tok is megfelelt volna. Az okok egyértelműek: egyrészt a túlzott kicsinyítés eltorzította volna a letisztultsága miatt csak nehezen módosítható megjelenést. Másrészt a karórát manapság illik láttatni, ez a méret pedig kellően tiszteletben tartja a női csukló átmérőjét, és a fenti kívánságnak is eleget tesz.

ITT KAPHATÓAK Nomos órák BUDAPESTEN
ITT KAPHATÓAK Nomos órák BUDAPESTEN

Nomos órák hivatalos honlapja

Ludwig 33

Orion 33

Tangente 33

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portfoliolight.blog.hu/api/trackback/id/tr701982356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása