Portfolio Light

Nyugodt elegancia a MeisterSingertől

2010. április 27. 21:37 - swiss watch

Egyre több jele mutatkozik annak, hogy az órák méretének bő két évtizede tartó növekedése megáll, és immár a szerényebb átmérőjűek is újra labdába rúghatnak. Mivel ma már jó pár márkánál az 50 milliméter és e fölötti átmérők sem mennek ritkaságszámba, az emberi csukló átmérője azonban többé-kevésbé adott, így már jóformán fizikai határokról is beszélhetünk. Az egymutatós óráival nevét megalapozó MeisterSinger legújabb darabjával, a Pangaeával is inkább a kecsesebb méretek felé veszi az irányt.

Az egymutatós órák tagadhatatlan előnye, hogy megszelídítik az időt. Kialakításuknál fogva a pontos leolvasás lehetetlen. Hiába szerepel összesen 144 index a számlapon, ezek csak öt perceket jelölnek. Az idő mérésének kérlelhetetlen hajszája és a hozzá való igazodás az, amitől megóvnak az egymutatós modellek - ez pedig nyugalommal tölti el viselőit. Elvégre nem véletlenül lett a MeisterSinger jele a kottákból ismerős fermáta, németül Ruhezeichen (szószerint nyugalmi jel), és talán ez az egyetlen olyan óramárka is, amely megengedheti magának, hogy szlogenjében az idő figyelmen kívül hagyásával reklámozza magát.

Ennek megfelelően a MeisterSinger órák legtöbbjéről is a nyugalom árad, és nincs ez másképp a Pangaeával sem. A 40 milliméteres átmérőjével az egymutatós kollekcióban egyedül van, félúton a nagyobb (43 mm) és kisebb (38 mm) társai között – feltéve, ha nem számoljuk a nőknek szánt Kareliákat. A rozsdamentes acél tokot azonban nem a már meglévők arányos kicsinyítésével alakították ki, hanem egy teljesen újat alkottak. Ha máshol nem is, a tok kerek vonalának ívét lekövető, és így annak szerves részének tekinthető füleknél biztosan mindenkinek feltűnik ez. Azonban a lünetta is karcsúbb lett, sőt, maga az óra is jó két milliméterrel laposabb társaihoz képest. Ennek köszönhetően a Pangaea talán az egész MeisterSinger kollekció egyik legelegánsabb darabja.

Ahol viszont nincs változás, az a számlap. Ehhez hozzányúlni szinte a márka öngyilkosságával lenne egyenlő, és a jövőben is csak rendkívül óvatosan szabad majd bármit is változtatni. Nem kevesebb, mint öt különböző szín közül választhatunk, amelyhez természetesen igazodnak a szerelt indexek, a kétjegyű arab számok, a mutató, és a szíjak színei is.

Ha már egy ilyen elegáns darabot alkottak, akkor a münsteri márka szeretné, hogy viselője foglalkozzon is vele. Ezt pedig legjobban egy kézi felhúzású szerkezettel lehet elérni. Mivel a MeisterSinger alig tíz évével meglehetősen fiatal, saját kalibere még nincs, így másokhoz hasonlóan ők is az ETA kalibereit építik be. A választás az 1971 óta több millió példányban készített Peseux 7001-re esett, amely a grencheni ETA kevés kézi felhúzású szerkezetei között talán a legjobb minőséget képviseli. Figyelembe véve, hogy a Peseux egykoron az Ulysse Nardin igényeit is ki tudta elégíteni, ez nem is meglepő. A 21600-as féllengésszám talán ma már kevésnek tűnhet, de minőségi szerkezetről lévén szó, nincs gond a pontossággal. Gondosan szabályozva pedig (például Schauer órákban) hozza a kronométer értékeket is.

Újdonságról lévén szó egészen nyár közepéig várni kell, amíg a MeisterSinger Pangaea a kereskedőkhöz kerül. Ez idő alatt pedig a hölgyek is elgondolkodhatnak rajta, elvégre a valamivel kisebb méret és a kecses vonalak az ő kezükön is jól mutatnak.

ITT KAPHATÓAK MeisterSinger ÓRÁK BUDAPESTEN
Itt kaphatóak a MeisterSinger órák

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portfoliolight.blog.hu/api/trackback/id/tr261957494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása