Portfolio Light

Chopin a Frédérique Constanttól

2010. április 23. 18:52 - swiss watch

Az óraiparban lassan három évtizede uralkodik az egyre nagyobb méretű órák trendje, és emellett persze egyre nagyobb szerephez jutnak a nem szokványos anyagok is. A legtöbb márkának akár önszántán kívül is követnie kell az ízlés változásával járó újításokat, és csak a legnevesebbek maradhatnak meg a klasszikus formák mellett. Ennek tükrében egyenesen meghökkentő, hogy egy márkát ezzel szemben, szigorúan a klasszikus, hagyományos stílus képviselete köré szerveznek. Ami ennél is érdekesebb, hogy ez a márka, a Frédérique Constant az elmúlt bő két évtizedben bizonyította létjogosultságát, és döbbenetes pályaívet tudhat maga mögött.

Az utóbbi években nem csak a különböző jótékonysági és kulturális események támogatásához szükséges anyagi hátteret sikerült megteremteni, hanem ami ennél talán még fontosabb is, a kellő elismertséget. Ilyen jellegű tevékenységük eddig jórészt Nyugat-Európára és a Távol-Keletre koncentrálódott, hiszen forgalmuk jelentős részét ezeken a területeken realizálják. Érdekességként megjegyzendő, hogy Észak-Amerika a bevételek mindössze négy százalékát adja, míg az egész déli félteke jóformán terra incognita.

A Frédérique Constant legújabb limitált példányszámú modelljével a két fenti területen túl most egy harmadikat, Közép-Európát veszi fel térképére. A lengyel Fryderyk Chopin Intézettel együttműködve alkották meg legújabb limitált példányszámú darabjukat, a Frédérique Constant Limited Edition F. Chopin-t.

Az óra megjelenése a Frédérique Constant crédojához híven egy klasszikus, konzervatív darab, amely elsősorban gondosan kidolgozott számlapjával tűnik ki. Értelemszerűen egy klasszikus számlapon római számoknak van keresnivalójuk. Külön figyelmet érdemel a római négyes számjegy. A legtöbb órán, beleértve olyan nagyágyúkat, mint a Cartier és a Patek Philippe a négyes helyén a helytelen IIII irásmód szerepel a IV helyett. Ennek egész egyszerűen esztétikai okai vannak, hiszen a IIII a VIII vizuális ellensúlya, ezt a szerepet a IV pedig nem tudja betölteni. Ugyanakkor a megfelelő méret és tipográfia alkalmazásával a VIII súlya mérsékelhető, ahogy ez a Frédérique Constant Chopinján is megfigyelhető.

A tokot rozsdamentes acélból készítik, és kiviteltől függően arannyal vonják be, vagy egyszerűen csak polírozzák. Átmérője 40 milliméter, azonban a kecses megjelenés miatt ennél szerényebbnek tűnik. A hátlap mindkét modellnél üvegbetétes, láthatóvá téve így az ETA 2824 alapuló FC-303 automata kalibert, amely a három központi mutató mozgatásán kívül a dátumot is kijelzi.

A Frédérique Constant Limited Edition F. Chopin mindkét változatából 1810 példány készül, ezzel állítva emléket a 200 évvel ezelőtt született lengyel zeneszerzőnek. A szíj fekete vagy barna krokodilbőr mintázatú borjúbőr a tok színével megegyező tüskezárral a végén. Mindkét változatot zongorát mintázó miniatűr dobozkában vehetik át.

ITT KAPHATÓAK Frédérique Constant órák BUDAPESTEN
ITT KAPHATÓAK Frédérique Constant órák BUDAPESTEN

Frédérique Constant hivatalos honlapja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portfoliolight.blog.hu/api/trackback/id/tr791946213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása