Portfolio Light

Két új IWC Portugieser kronográf

2010. február 24. 19:45 - swiss watch

Az IWC kronográfok jóformán megjelenésük óta a schaffhauseni manufaktúra húzómodelljeinek számítanak, több mint egy évtizedes múltjukat tekintve sikerük töretlen. A kifinomultan klasszikus vonalvezetésű Portugieser családon belül talán éppen a kronográfok örvendenek a legnagyobb népszerűségnek, amelyeknek kollekciója nemrégiben két új, egy vörösarany és egy rozsdamentes acél tokozású változattal bővült.

Ha csak kismértékben is, de a két új Portugieser kronográf tokja a korábbiaktól enyhén eltér, de persze megőrizte a névadóra jellemző vonásokat. A korábbi vörösarany tokokhoz képest a jelen darab ötvözete talán egy árnyalatnyival vörösebbre sikerült, meghittséget, meleget kölcsönözve így neki. A 30 méteres vízállóságával és sportos hangsúlyaival az órát nem csak különleges alkalmakkor lehet felvenni, napi használatban is tökéletesen megállja a helyét. Az arányokat tekintve meglehetősen nehéz negatívat mondani, még a korona és a jellegzetes nyomógombok mérete is szépen viszonyul a tok egészéhez. A 40,9 milliméteres átmérőjével szinte bármely csuklón viselhető, sőt, még hölgyek is viselhetik. Ez utóbbi különösen azért figyelemre méltó, mert az IWC saját bevallása szerint egyre több nő is keresi óráikat, annak ellenére, hogy az IWC egy kifejezetten férfias márka, és marketingjében néhány évvel ezelőtt ennek kíméletlenül hangot is adott.

"Pont ugyanannyiba kerül, mint amennyit felesége kocsijáért kap" - és ez az egyik legszelídebb szlogenjük

Számlapja letisztult, kiegyensúlyozott képet mutat, mindezt úgy, hogy az nem ment a klasszikus stílus rovására, nem csapott át rideg funkcionalitásba. Az arab számok szereltek, a központi kronográf másodpercmutató segítségével pedig nyolcadmásodperces pontossággal olvashatjuk le a mért időt a precízen kivitelezett skálán. A két segédszámlap közül a tizenkét órában lévő a 30 perces összegző, míg hat órába a kismásodperc került. Az óra- és percmutatókat a Portugieser család korábbi modelljeiből változatlan formában vették át, ezzel is tükrözve a folytonosságot. A kecses percmutató külön figyelmet érdemel, amelynek hegye pontosan a skáláig ér, ezzel is nagyban elősegítve a leolvasást.

A Portugieser kronográfok már eddig is széles számlap választékkal készültek, a két új jövevény pedig tovább tágítja a kereteket. A kimért eleganciát árasztó fekete számlapon a vörösarany indexek és számok, illetve az aranyozott mutatók hívják fel magukra a figyelmet, míg a simulékonyabb ezüstözött számlap csupán a kékített kronográf mutatókban tér el, amelyek így az azonnali, ösztönös leolvasást nagyban elősegítik. A számlapokat zafírüveg fedi, amelyeknek mindkét oldala tükröződésmentesített.

A Portugieser kronográfokba az IWC a 79350-es kaliberét építi. Ez a szerkezet a Portugieser kronográfok sajátja, az IWC más óráiban nem találjuk. Természetesen azonban az alapokban a márka többi kronográf szerkezete is osztozik. Arany tokról lévén szó, csakis alligátorbőr szíj jöhet szóba. A sötét számlaposhoz feketét, a rozsdamentes acél tok ezüstözött számlaposhoz sötétbarnát társítottak. A jelzett tüskezár a tok anyagával egyezik meg.

ITT KAPHATÓAK IWC ÓRÁK BUDAPESTEN
Itt kaphatóak a IWC órák

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portfoliolight.blog.hu/api/trackback/id/tr571787629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása