Portfolio Light

Maxime Manufacture nőknek

2010. január 25. 18:33 - swiss watch

Azzal aligha mondunk újat, hogy a viszonylag nagyméretű darabok a hölgyek körében is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ahogy hazánkat elhagyva haladunk nyugat fele, valóban egyre több kecses női csuklón láthatunk akár 38, 40 milliméteres darabokat is. Különösen népszerűek ezek a fiatalabb és középkorú generáció között. Egy újabb trend látszik azonban kibontakozni: immár nem csak a külső, hanem a szerkezet is számít, ami mi is lehetne más, mint mechanikus.

A Frédérique Constant a Maxime Manufacture Lady-vel ennek a kibontakozó irányzatnak kíván az élére állni. A múltban a férfi karórák is meglehetősen kicsik voltak, így csak természetes, hogy a nőiek még kisebbre sikeredtek. A kvarc szerkezetek ebből a szempontból kimondottan áldásosak voltak a női órák piacán, hiszen egyrészt a kis tokátmérő nem okozott gondot, másrészt a mechanikusnál lényegesen olcsóbb szerkezetnél megtakarított költségeket a díszítésre lehetett fordítani. A női órák növekedésével azonban nem csak egyszerűen szemet sértő volt az, ahogy a kvarc szerkezet a tok egyre kisebb részét töltötte csak ki, hanem lehetőséget biztosított az újabb, robusztusabb kaliberek beépítésére is. Úgy tűnik, igény is van rá.

A Maxime Manufacture Lady az idei bázeli vásáron fog bemutatkozni, és ahogy a neve is mondja, a tavalyi Maxime Manufacture szolgál alapul. Ennek megfelelően a női változatba is a Frédérique Constant házon belül készített kaliberét, az FC-700-t építették, amelyben a hátlap üvegbetétjén átpillantva gyönyörködni is lehet. Mivel a kaliber méretei adottak, ezért a tok átmérőjét csak mérsékelten lehetett csökkenteni: a női változat a 39 milliméterével mindössze három milliméterrel kisebb a férfi változathoz képest.

Műszaki szempontból tehát nincs különbség, persze messze nem igaz ez az óra megjelenésére; ugyan a tok-lünetta páros itt is két variációban, tisztán rozsdamentes acél illetve acél és 18 karátos vörösarany változatban készül, modelltől függően a lünetta ívét 52 gyémánt is díszíti. Hat gyémánt index gyanánt jutott a számlapra is, így szerelt számoknak csak 12, 3 és 9 óránál jutott hely. Amíg a számlap központi eleme, illetve dátum segédszámlapja megtartotta a nagyobb modelltől örökölt gilosált mintát, addig a számlap külső felét gyöngyház alkotja. Megemlítendő még a teljesen áttervezett korona, amely immár nem csavarzáras, fejét pedig nem a márka logója, hanem egy kék zafír ékesíti.

A Maxime Manufacture Lady-ből három különböző tokú és két különböző szíjú változat lesz tavasztól kapható. Utóbbiak esetében fehér borjú illetve szürke rájabőr választható, amelyek belső felületét szaténnal vonták be. Zsanérzár gondoskodik arról, hogy az óra kellemesen feküdjön fel a csuklóra.

ITT KAPHATÓAK Frédérique Constant órák BUDAPESTEN
ITT KAPHATÓAK Frédérique Constant órák BUDAPESTEN

Frédérique Constant hivatalos honlapja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portfoliolight.blog.hu/api/trackback/id/tr211701479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása