Portfolio Light

TAG Heuer és Zenith egy tető alatt

2010. január 22. 20:27 - swiss watch

Az LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton S.A.) holdinghoz tartozó TAG Heuer és Zenith a holding keretein belül olvadnak össze. Ennek megfelelően mindkét cég az LVMH Swiss Manufactures SA tulajdonába kerül a Cortechhel együtt, amelyet a TAG Heuer birtokol és a la chaux-de-fonds-i márka tokjait szállítja. Az új céget a TAG Heuer ügyvezetője fogja vezetni.

Mit jelenthet ez a két márka számára? Rövid távon nyilván nem várhatóak változások, mivel az összevonás az adminisztratív részlegre, jogi, pénzügyi stb. tevékenységre korlátozódik, mindkét márka saját gyártási kereteit megtartja. Várható ugyanakkor, hogy a jelenleg is már létező együttműködés - a TAG Heuer a Zentih El Primro kaliberét használja egyes modelljeiben, míg a Cortech a Zenith tokok fő beszállítója - a jövőben bővülni fog.

Az összevonás okaként egyértelműen a jelenlegi gazdasági válság tekinthető, amely értelemszerűen a svájci óraipart sem kímélte. Az iparág egyes szereplői így kénytelenek racionalizálni. A két márka összevonásával elsősorban adminisztratív költségeket kíván megtakarítani, hiszen a végfelhasználó szempontjából teljesen lényegtelen, hogy a TAG Heuer és a Zenith közös vagy önálló jogi osztállyal rendelkezik-e.

Ugyanakkor látni kell, hogy az egyesítés előbb-utóbb más területeket is érinthet. Elképzelhető például, hogy a jövőben TAG Heuer butikokban akár Zenith órákat is kínálnak majd. A közeljövőben persze ez a lehetőség aligha képzelhető el, de középtávon számolni kell vele. Ez azt is jelentheti, hogy a TAG Heuer az El Primero szinte minden titkához hozzáférhet majd. A jövőben azonban mindenféleképpen érdekes lesz látni, hogy amennyiben az egyesítés fennmarad, akkor az elkövetkező években, évtizedekben a két márka mennyire lesz képes önállóságát megőrizni.

ITT KAPHATÓAK TAG Heuer órák BUDAPESTEN
Itt kaphatóak TAG Heuer órák Budapesten

TAG Heuer órák hivatalos honlapja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portfoliolight.blog.hu/api/trackback/id/tr411693647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása