Portfolio Light

Gyémánttal és csokival a nők szívéért

2009. november 05. 12:12 - Portfolio Light

Az hogy a gyémántok a nők legjobb barátai Marilyn Monroe óta köztudott. Valószínűleg sokan egyetértenek azzal is, hogy a csokoládé is előkelő helyet foglal el a hölgyek szívben. A Frederique Constant nőknek szánt Double Heart Beat karórájában ezt a két jó barátot hozta össze, hogy segítségükkel elnyerje a hölgyek szívét. Igaz, a csokoládé esetében meg kellett elégedni a színnel.

A Frederique Constant ezen darabján is nyitott a számlap a billegő felett. Ezzel az ötlettel éppen ők álltak elő elsőnek, méghozzá még 1994-ben. Akkoriban még a tourbillonos órák is csak igen ritkán voltak nyitottak a számlap felöli részen. Mivel a céget 1988-ban alapították, így hat évvel később még nem volt elegendő anyagi erőforrásuk arra, hogy ötletüket levédessék, így napjainkra már számos más márka kínálatában is találkozhatunk ilyen modellekkel.

A koncepciót tökélyre azonban mégis a Frederique Constant fejlesztette: a számlap felöl nézve a billegő a szerkezet mélyén van, így azt onnan tisztán nehezen lehet látni. Ebből a szemszögből tehát jóformán az egész szerkezetet a fejére kellett állítani.

A Ladies Double Heart Beat kollekciót 2006-ban mutatták be, ennek a legújabb darabja a Double Heart Beat Chocolate Pavee. Míves darabról lévén szó, a tokot tömör 18 karátos vörösaranyból készítették, 34 milliméteres átmérője pedig méretben is igazodik a kecses női csuklókhoz. A lünettát és a számlapot is gyémántok tüze borítja lángba, ezek összesen 1,17 karátot nyomnak. A lünettán 48 darabot helyeztek el, míg a számlap közepére 61 jutott. Ahhoz, hogy az idő múlásával az utóbbiak fényét ne törjék meg az óraüveg karcolásai, az óra méretéhez mérten meglehetősen vastag zafírt használtak. További négy-négy gyémánt aranygyűrűbe foglalva szolgál indexül a számlap csokoládészínű termesztett gyöngyház részén.

Ellentétben sok női karórával, a Frederique Constant ezekben a modellekben is igyekszik kerülni a kvarc szerkezetek használatát, igaz a Heart Beat kollekciónál ez evidens. A Double Heart Beat Chocolate Pavee három mutatóját az FC-310 automata kaliber mozgatja. A szerkezet az ETA alap automata kaliberén, az ETA 2824-2-n alapszik, azonban a díszítést és a szabályozást házon belül végezték el, amely már elegendőnek bizonyult egy új név adásához. A szaténszíj színben követi a számlapot, a tartósság érdekében a belső felén víztaszító vásznat használtak. 

ITT KAPHATÓ
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portfoliolight.blog.hu/api/trackback/id/tr141502172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása