Portfolio Light

Egy alap IWC

2010. május 18. 16:19 - swiss watch

Az IWC hirdetéseiben elsősorban az Portugieser, Ingenieur és a Fliegeruhr kollekciók viszik a prímet, de a többieknek is jut azért szerep. Kivételt képez ez alól a Portofino, az IWC legkisebb kollekciója. Ez persze nem jelenti azt, hogy mostohán bánnának vele, ugyanúgy gondozzák, mint az ismertebb kollekciókat. Így például éppen három évvel ezelőtt módosítottak a megjelenésükön. Ennek ellenére mégsem egy modern órával van dolgunk, amit a minimalista megjelenésének is köszönhet.

Az óra így egyértelműen azt az időt idézi, amikor az órák jó értelemben vett egyszerű külsejükkel ugyan nem nagyon különböztek egymástól, de mégis nagyon sok múlott azon, hogy milyen márka neve szerepel a számlapon. A schaffhauseni minőséget garantáló három betű pedig kiérdemelten ott ül a számlapon.

 

A Portofinoból jelenleg két változatot, az alap hárommutatóst és egy kronográfot gyártanak, előbbiből a rozsdamentes acél mellett vörösarany tokosat is. A három évvel ezelőtti enyhe módosítás során a tok méretét 1 milliméterrel, 39-re növelték, amely még így is a szerényebbek közé tartozik. A teljes magasság 8,6 milliméterével változatlan maradt, így az óra a könnyebb darabok közé tartozik. Egyszerű vonalakból áll össze a tok is, ahol a hangsúly tagadhatatlanul a kerek tokon van. A fülek kifejezetten kecsesek, és ezzel a Portofino a legkevésbé férfias kollekciója ennek az igazán férfias márkának.

Hasonlóan tesztoszteron szegény a számlap, bár ez a minimalista stílus leginkább csak a mutatók formájának köszönhető. Ezek a távolról faleveleket idéző mutatók garantáltan sokkal markánsabban mutatnának, ha határozottan egyenes vonalúak lennének. Persze kellő humorral az óramutatót sörösüvegnek, a percmutatót pedig baseball ütőnek is nézhetjük. A leolvashatóságot egyrészt a már említett letisztult formának, másrészt a jó kontrasztnak is betudható. Ezt egészíti ki a számlapot fedő zafírüveg tükröződésmentesítése, amely esetében a réteget mindkét oldalára felvitték. Ugyan egy alapmodellről van szó, amelyről például a világos hátterű dátumablak fekete számlapon való használata is árulkodik, a márka nevéhez méltóan az acél, illetve aranyozott indexeket szerelték.

A tokban az IWC 30110 automata kalibere dolgozik, amely a másodperc stoppos ETA 2892-2 szerkezetet jelenti. A fent említett mellett ez jelzi leginkább, hogy egy belépőszintű IWC modellel van dolgunk, elvégre a "komolyabb" darabokba manufaktúra kalibereket építenek. A szíj a tok színéhez igazodva fekete vagy barna aligátorbőr, míg a zsanérzár a tok anyagával egyezik meg.

ITT KAPHATÓAK IWC ÓRÁK BUDAPESTEN
Itt kaphatóak a IWC órák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://portfoliolight.blog.hu/api/trackback/id/tr462013090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása